WinBet дава леко предимство на Манчестър Юнайтед срещу Севиля
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Тази вечер от 22:00 ч. наше време ще се изиграе първия 1/2-финал в турнира Лига Европа - Манчестър Юнайтед срещу Севиля.

Българският букмейкър Win Bet дава леко предимство на “червените дяволи”, след като коефициентът за английския тим да се класира на финал е 1.74, докато този за Севиля е 2.06. Що се отнася до крайния победител в редовното време, УинБет предлага 2.49 коеф. за успех на Ман Юнайтед и 3.05 коеф. за победа на Севиля.

За срещата от Лига Европа има още много пазари в УинБет, които са достъпни за всички потребители. В winbet приложението за Android и iOS може да залагате на живо на двубоя, както и да поставите залог преди началото на срещата на залози за 1-во полувреме, 2-ро полувреме, комбинации, бързи пазари и др.

Превю

Севиля, най-успешният клуб в историята на Лига Европа, се радваше на добра кампания 2019/20 под ръководството на на Юлен Лопетеги. Севилци вече се класираха за Шампионската лига през следващия сезон, след като завършиха в топ 4 на Ла лига, така че играят в Лига Европа без допълнително напрежение. Що се отнася до тяхната европейска кампания, Севиля удобно премина през груповата фаза, след като оглави групата си и оттогава допусна само 1 гол в директните елиминации, което от своя страна им помогна да стигнат до полуфиналите.

Манчестър Юнайтед, подобно на техните противници, са в Шампионската лига през следващия сезон, след като завършиха на трето място във Висшата лига. Кампанията на “червените дяволи” в Лига Европа отразява и тази на Севиля, като завършиха първи в своята група. В последния си мач в турнира обаче Манчестър Юнайтед се наложи да работи усилено, преди да успее да победи ФК Копенхаген с 1: 0 в Кьолн.

Последният път, когато Севиля и Манчестър Юнайтед се срещнаха, бе на 1/8-финалите в Шампионската лига през сезон 2017/18, като испанците продължиха напред. Дали отборът на Севиля е способен отново да елиминира Ман Юнайтед в европейските клубни турнири?

Новини около съставите

Наставникът на Севиля Юлен Лопетеги ще може да разчита на всичко най-добро в престоящия мач. Впечатляващият Ясин Буну трябва да запази мястото си във вратата, като изигра ключова роля за осигуряването на Севиля зад Уулвс на четвъртфиналите. Пред Буну, в схемата 4-3-3 Лопетеги ще заложи на Навас, Диего Карлос, Кунде и Регилон. В средата на терена Фернандо ще си партнира с Джордан и Банега, а в нападение се очаква Юсеф Ен-Несири да си партнира с Лукас Окампос и Сусо.

За разлика от колегата си начело на Севиля, Оле Гунар Солскяер няма лукса да разполага с пълен състав. Въпреки това, мениджърът на Манчестър Юнайтед няма никакви нови опасения за контузии, като Люк Шоу, Фил Джоунс и Аксел Туанзебе са единствените играчи, които остават извън състава поради травми. Ключовото решение за Солскяер отново ще бъде съсредоточено около играча под рамката. Серхио Ромеро получи шанс срещу ФК Копенхаген и може би отново ще бъде предпочетен пред Давид де Хеа. В защита за “Червените дяволи” ще действат Уан-Бисака, Линдельоф, Магуайър и Уилямс. Заедно с Матич в центъра на защитата ще стартира Пол Погба. В ролята на номер 10 ще играе Бруно Фернандеш, а Маркъс Рашфорд, Антонио Марсиал и Мейсън Грийнууд ще бъдат играчите в нападение. Френският нападател Антонио Марсиал се намира в отлична форма като може да използвате winbet бонус за спорт и да поставите залог той да отбележи гол в мача с 3.55 коефициент.

Статистика

  • Манчестър Юнайтед се класира на финала във всеки от последните си четири европейски полуфинални изяви (Шампионска лига 2008, 2009 и 2011 и Лига Европа), като спечели трофея в два от тези четири случая.
  • Единствените две срещи на Манчестър Юнайтед и Севиля бяха в 1/8-финалите на Шампионската лига 2017/18, като Севиля спечели с 2:1 на Олд Трафорд във втория мач, след нулево равенство в първия двубой.
  • Манчестър Юнайтед получи 21 дузпи във всички състезания през този сезон (четири в Лига Европа, включително победния гол на Бруно Фернандеш в четвъртфинала срещу ФК Копенхаген) – повече от всички отбори в топ 5 първенствата на Европа
  • Севиля стигна до полуфинала на Лига Европа в три предишни пъти и спечели турнира всеки път (2014, 2015, 2016). Те бяха елиминирани само в една от последните си 20 изяви на елиминациите в състезанието, като загубиха с 6:5 общ резултат от Славия Прага на 1/8-финалите през сезон 2018/19