google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Новак Джокович и Рафаел Надал се срещат на финала на Откритото първенство на Франция през 2020 г. в неделя. 

Букмейкърът Win Bet дава леко предимство на испанския тенисист, който е носител на 12 трофея от Ролан Гарос. Коефициентът за успех на Надал е 1.68, докато ставката за победа на световния номер 1 Джокович е 2.15.

Откритото първенство на Франция през 2020 г. ще завърши с финал между двама големи съперници. Новак Джокович и Рафаел Надал, които спечелиха 36 титли от Големия шлем взети заедно, се изправят един срещу друг в Париж в днешния ден. Джокович разшири своя победен рекорд на клей тази година до 11 мача поред, преодолявайки Стефанос Циципас на полуфиналите. В един момент изглеждаше, че това ще бъде удобна победа в три сета за сърбина, тъй като той сервираше за мача в третия сет и също имаше мач бол. До този момент световният номер 1 беше спасил всичките 10 точки за пробив, срещу които се бе изправял. Но от 11-ият път Циципас успя да пробие, за да вземе сета. Гъркът отново направи късен пробив в края на четвъртия сет, за да вкара мача в решаващ пети сет. Но Джокович остана спокоен и за пореден път показа невероятната си решимост, за да спечели лесно петия сет с 6:1 и да резервира място в петия си финал на Ролан Гарос, като срещата му с Надал може да се следи в Winbet апликацията за мобилни устройства.

Новак Джокович се стреми към безпрецедентния подвиг да спечели поне две титли на всеки турнир от Големия шлем. Но той се изправя срещу „Краля на клея“ Рафаел Надал, който има собствена мисия – да изравни Роджър Федерер за най-много спечелени шлемове от тенисист в историята. Надал също се сблъска с някои проблеми в полуфиналния си мач срещу напористия Диего Шварцман. Но испанецът успя да свърши работата в поредни сетове, тъй като спечели третия сет в тайбрек, след като два пъти загуби преднината си от пробив. Противно на това, което показва резултата 6-3, 6-3, 7-6, мачът беше доста оспорван през цялото време. Първият сет продължи 67 минути, като почти всеки гейм бе изключително завързан.

Рафаел Надал преследва историческа 13-та титла на любимия си турнир от Големия шлем. Испанецът никога не е губил финал на Ролан Гарос, но условията тази година не приличат на предишните му 12 финала. И това би могло да изиграе голяма роля при решаването на резултата от мача в предстоящия двубой за титлата.

Новак Джокович и Рафаел Надал са играли цели 55 пъти един срещу друг като сърбинът води с 29 победи срещу 26 успеха за Рафа. Нито двама играчи в историята на мъжкия тенис не са играли помежду си толкова пъти, колкото Новак Джокович и Рафаел Надал. Джокович е спечелил 14 от последните 20 срещи между двамата, но въпреки това няма как да бъде фаворит в предстоящия финал в winbet букмейкър, тъй като Надал е господарят на Ролан Гарос. Новак Джокович все пак спечели последния си мач срещу Рафаел Надал на този турнир през 2015 г. и ако вярвате в успех на Ноле в предстоящия двубой може да направите залог с winbet бонус за нов клиент, който е наличен за всички нови потребители на букмейкъра.