WinBet дава предимство на Байерн срещу ПСЖ във финала на ШЛ
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Финалът на УЕФА Шампионска лига за сезон 2019/20 е тази вечер от 22:00 ч. в Лисабон като един срещу друг ще се изправят ПСЖ и Байерн Мюнхен.

Българският букмейкър Уин Бет дава предимство на баварците да спечелят трофея. Коефициентът Байерн да вдигне Шампионска лига е 1.60, докато ставката за Пари Сен Жермен е 2.29. УинБет предлага коеф. от 2.10 за Байерн да спечели в редовното време, като знак Х е оценен на 4.00, а победа за ПСЖ е с 3.15.

ПСЖ са много близо до спечелването на безпрецедентните четири трофея, като записаха требъл във Франция за четвърти път през последните шест сезона. Този път, обаче, парижани може да забравят за годините на разочарование в Европа, ако успеятда спечелят титлата в Шампионската лига. Хората на Томас Тучел проявиха някакъв непредвиден боен дух в състезанието през този сезон, като се върнаха след изоставане, за да победят Борусия Дортмунд и Аталанта в първите два кръга на елиминациите, преди да се справят с лекота с РБ Лайпциг на полуфиналите.

Байерн Мюнхен, от друга страна, до момента е най-доминиращият отбор в Шампионската лига този сезон. Баварските гиганти са спечелили всеки от своите 10 мача в Европа досега и са вкарали цели 18 гола в само 4 елиминационни мача. Шампионите в Бундеслигата сега се стремят да направят втори требъл за седем години, като вече са спечелили домашния дубъл. ПСЖ и Байерн Мюнхен последно се сблъскаха в официален мач в груповата фаза на Шампионската лига 2017/18, като отборите си размениха една победа. Очакванията са предстоящия мач да бъде с много голове, като чрез УинБет мобилна версия може да правите залози на над 2.5 гола или гол/гол в срещата, както и да залагате на другите опции.

Новини около съставите

ПСЖ

Томас Тухел няма никакви нови опасения за контузии, затрудняващи подготовката му преди финала на Шампионската лига срещу Байерн Мюнхен. В неделя мениджърът на ПСЖ ще бъде само без двама играчи от първия отбор в най-лошия сценарий. Добрата новина обаче е, че Идриса Гай и Марко Веррати са на разположение, след като дуото тренираше нормално преди предстоящия мач. Защитникът Левин Курзава обаче е под въпрос поради нараняване на бедрото, както и Кейлор Навас поради продължаващата му рехабилитация от контузията на тазобедрената става, която той получи срещу Аталанта. В такъв случай може Серхио Рико да застане на вратата. Пред него ще действат Керер, Силва, Кимпембе и Бернат. В средата на терена Тухел ще заложи на Маркиньос като дефанзивен халф, Идриса Гай и Андер Ерера. Нападението на ПСЖ ще бъде водени от Килиан Кбапе, Неймар и Анхел ди Мария.

Байерн Мюнхен

Подобно на колегата си на треньорския пост на ПСЖ, Ханзи Флик няма нови проблеми с контузени играчи. Във финала на Шампионската лига в неделя наставникът на Байерн Мюнхен вероятно ще има на разположение пълен състав. Бенжамен Павар е напълно готов за игра след възстановяване от травма на глезена. Жером Боатенг обаче беше поставен под въпрос за двубоя. Очаква се обаче германският национал да е в състава и да започне срещу ПСЖ. Боатенг ще има Дейвид Алаба за компания в сърцето на защитата на Байерн Мюнхен, като Павар и Алфонсо Дейвис ще играят на бековете, а капитанът Мануел Нойер отново ще започне на вратата. В средата на терена Ханзи Флик ще заложи на Джошуа Кимих и Леон Горецка. Малко по-напред ще действат Томас Мюлер, Серж Гнабри и Иван Перишич, а нападението ще бъде водено от Роберт Левандовски.

Статистика преди финала

  • Байерн Мюнхен и Пари Сен Жермен са се срещали 8 пъти, като всички мачове са в груповата фаза на УЕФА Шампионска лига; ПСЖ спечели 5 от тези срещи, като Байерн спечели останалите 3, включително и последната през декември 2017 г.
  • Двубоят в неделя ще бъде четвъртият финал на състезание на УЕФА между германски и френски отбор, като и трите трофея са отишли в Германия до момента;
  • Това е първият в историята финал на ПСЖ за Европейска купа / Шампионска лига, който се превръща в 41-и отбор, който достига до този мач. Последните шест отбора, състезаващи се в първия си финал, всички от тях са загубили
  • Байерн Мюнхен ще се стреми да стане първият отбор в историята на Европейската купа / Шампионска лига, спечелил 11 поредни мача; предишните два тима спечелиха по 10 поред са самите Байерн (април-ноември 2013 г.) и Реал Мадрид (април 2014 г.-февруари 2015 г.).

Ако смятате, че Байерн отново ще спечели в Шампионска лига и имате winbet оферта в сметката, то може да заложите с него на краен успех на баварците във финала срещу ПСЖ.