Winbet фаворизира Арсенал в лондонското дерби с Уест Хем
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
В сряда вечер лондонските съперници Арсенал и Уест Хем ще се изправят един срещу друг в мач от 17-ия кръг на английската Висша лига.

Двубоят на стадион „Емиратс“ е директна битка за място в топ 4, тъй като преди началото на кръга гостите са на 4-ата позиция с актив от 28 точки, докато Арсенал е с два пункта по-малко на 6-ото място. Букмейкърът Winbet bg определя Арсенал като фаворит за победата срещу „чуковете“, тъй като дава по-нисък коефициент за тима на Микел Артета. Залагащите в букмейкъра може да използват Winbet бонус за спорт след първи депозит, като така ще имат повече средства за залагане на футболни мачове от Висшата лига и другите първенства.

Последният мач между отборите на Уест Хем и Арсенал се проведе на 21-ви март тази година, като „чуковете“ бяха домакини и срещата завърши при равенство 3:3. Уест Хем поведе с три гола до 32-рата минута, но автогол на Томаш Соучек в 38-ата върна „артилеристите“ обратно в играта. През втората част Уест Хем си вкара още един автогол, като Доусън порази собствената си врата, а крайното 3:3 оформи Александър Лаказет. Френският нападател се разписа в последния мач на Арсенал във Висшата лига през изминалия уикенд срещу Саутхемтпън и се очаква да поведе нападението на „топчиите“ в сряда вечер. Иначе Арсенал спечели три от последните четири двубоя срещу Уест Хем, така че е с положителен баланс срещу този съперник в последните 2 години. Дали „топчиите“ отново ще спечелят и ще се оправдаят очакванията според коефициентите на Winbet?

Арсенал влиза в този двубой в колеблива форма, след като допусна три поражения в последните си пет срещи. За този период отборът на Микел Артета записа две победи – 3:0 у дома срещу Саутхемптън и 2:0 отново на „Емиратс“ срещу Нюкасъл. „Топчиите“ играят силно у дома и това е нещо, на което трябва да обърнем внимание. Арсенал е в серия от пет поредни победи на собствен терен. В предходните си десет домакински срещи, възпитаниците на Микел Артета имат девет победи и едно реми. Ето защо голяма част от залагащите в онлайн букмейкъра winbet биха се насочили към краен изход 1 за предстоящия двубой на Арсенал срещу Уест Хем. Прави впечатление факта, че „топчиите“ са запазили четири сухи мрежи в последните си четири срещи у дома, докато при гостуванията играят много по-слабо в защита и допуснаха девет гола в последните си три визити във Висшата лига.

Уест Хем запази мястото си в топ 4, въпреки че в миналия кръг не успя да спечели като гост на Бърнли, след като срещата на стадион „Търф Муур“ завърши наравно 0:0. Воденият от Дейвид Мойс отбор създаде повече голови ситуации, но не успя да се възползва, а трите им точни удара бяха спасени от вратаря на съперника. Така във втори пореден двубой Уест Хем не успя да се разпише, тъй като преди това загуби с 0:1 у дома от Динамо Загреб в двубой от груповата фаза на Лига Европа. Уест Хем е спечелил само един от последните си пет двубоя – това бе успех с 3:2 у дома срещу Челси на 4 декември. Сега тимът на Дейвид Мойс ще участва в друго лондонско дерби, като ще пътува до стадион „Емиратс“, а според специалистите силната домакинска форма на Арсенал ще им помогне да спечелят двубоя и да изместят „чуковете“ от топ 4 на класирането на Висшата лига.