google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Трикольорите" започват похода си към Евро 2024!

Националният отбор на България по футбол стартира квалификациите за участие в Евро 2024 с мач срещу Черна гора.

Сблъсъкът между “лъвовете” и “храбрите соколи”, който ще се проведе на стадион “Хювефарма Арена” в Разград, започва от 19:00 часа.

Родните национали са в една група още с отборите на Сърбия, Унгария и Литва, а първите два тима в крайното класиране ще участват във финалите на Европейското първенство, което ще се проведе в Германия.

Ръководството на футболна ни централа вече на няколко пъти заяви, че именно в тези квалификации България трябва да атакува челните места, тъй като съперниците в групата ни определено можеха да бъдат далеч по-тежки.

Основни футболисти от състава на “трикольорите” отпаднаха за мача с Черна гора. В това число влизат Доминик Янков, Димо Кръстев и Илиян Стефанов, които остават извън сметките на селекционера Младен Кръстаич заради контузии.

Все още не е ясно дали Антон Недялков ще стартира за България довечера, тъй като има травма в петата и пропусна последното занимание на нашите преди срещата с “храбрите соколи”.

Предпоставките за добър футбол на “Хювефарма Арена” са налице, а очакванията са стадиона в Разград да бъде пълен до краен предел.

Букмейкърът Winbet предвижда равностоен двубой между България и Черна гора. Все пак компанията дава предимство за победа на “лъвовете” с коефициент от 2.54 срещу такъв от 3.02 за успех на гостите. Равенството пък е оценено на 3.17.

Ето и вероятните стартови състави на двата отбора:

България: Даниел Наумов, Валентин Антов, Петко Христов, Пламен Гълъбов, Илия Груев, Илиан Илиев, Филип Кръстев, Спас Делев, Марин Петков, Радослав Кирилов, Кирил Десподов.

Черна гора: Миятович, Вешович, Вучич, Савич, Вукчевич, А. Марушич, Хакшабанович, Лончар, В. Савичевич, Йоветич, Мугоша.