google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Вижданията на Winbet за предварителните групи А и Б

Евро 2020 бе замислено да отбележи 60 годинината от създаването на надпреварата като проведе мачовете в общо 10 държави в цяла Европа.

Заради пандемията обаче първенството закъсня с една година. Оттам пък последваха нови проблеми, наградният фонд бе намален, мачовете ще бъдат почти без публика, а логистиката се очертава да бъде кошмарна. Обстановката е несигурна, но пък сигурното е, че първенство все пак ще има. И затова нека разгледаме групите А и Б от Евро 2020.

Група А: Единствената група без отявлен аутсайдер

Италия оглавява А група, след като спечели максималните 30 точки от квалификационните мачове. Въпреки това тима на Роберто Манчини не се задоволи със минимални победи и те отбелязаха 37 попадения в общо 10 мача.

Както можете да предположите, Италия е фаворит за спечелването на А група, като коефициентът за това е 1.55. Възможността да спечелят европейската титла пък е оценена на 9.80. Това все пак изглежда по-вероятно да се случи на следващото европейско, отколкото следващия месец. Просто италианския тим в момента е твърде млад ( 9-ма от играчите в групата са под 25 години), а именно опитът е от ключово значение тук.

Швейцария не бе пожалена от жребия. За разлика от Италия, които ще играят всички мачове в Рим, швейцарците ще се наложи да летят два пъти до Азербейджанската столица Баку. И макар да спечели групата си, отборът се намира в незадоволителна серия от седем мача без победа. Големия проблем на Швейцария е в нападение. Сефетович, Итен, Емболо и Гарванович не се славят с честите си поадения. Джердан Шакири пък не успя да запише много игрови минути с Ливърпул през сезона. В група, в която съперниците допуснаха едва 13 попадения в 28 мача, всеки един гол би имал огромно значение. А те едва ли ще са много. Предложенията на Winbet Швейцария да спечели групата е 5.60, а да се класира за осминафиналлите е 1.57. Възможността да отпаднат още преди края на груповата фаза пък е 3.25. А що се касае до головете – Брой голове Швейцария над 3.5 е оценен на 1.60, а Брой голове Швейцария под 3.5 е оценен на 2.20.

Уелс имаха сериозен дебют през 2016-та, когато достигнаха до полуфиналите. В момента обаче положението далеч не е розово. Селекционерът Райън Гигс е подсъдим за побой, а неговият заместник Роб Пейдж е водил единствено Порт Вейл и Нортхямптън. Президентът на федерацията пък бе свален с вот на недоверие преди три месеца. 15 от играчите на отбора са под 25 години и пред тях се очертава бляскаво бъдеще, но за съжаление това Европейско е по-скоро рано за тях. А и ако не броим Рамзи и Бейл, останалите 24-ма в групата са отбелязали общо 21 гола за отбора. Уелс да стане Европейски шампион е с много висок коефициент от 160.00 по разбираеми причини. Да спечели А група се котира с 7.80, а преминаването към следващата фаза е оценено на 1.85.

За Турция бе добре дошло отлагането на шампионата. През 2020-та година Демирал, Язджъ, Кабак и Тосун не бяха на разположение. Тосун и сега ще пропусне първенството, но освен него, селекционерът Гюнеш няма други проблеми.  Турският клубен футбол се намира в трагичен период, но за щастие само деветима от групата за Европейското се подвизават в родното първенство. Излизането от А група на Турция се оценява на 1.57, а шансовете южната ни съседка да грабне първото място – 3.25.

Група В: Златното белгийско поколение

Преди 5 години Белгия тръгна с голямата кошница, но срещна съпротива от Уелс на четвъртфинала и в крайна сметка отпадна. На следващия ден Марк Вилмотс бе уволнен от поста на национален селекционер, който в последствие бе поет от Роберто Мартинес. С изключение на факта, че защитата на Белгия е позастаряла, отборът се намира в перфектна възраст. 26-мата в групата имат общо над 1000 мача с националния отбор и това издание се счита за перфектният шанс за слава. Белгия е третият фаворит за спечелването на европейската титла, а залози се приемат при коефициент от 7.00. Шансовете за участие на финал пък са 3.75, а за спечелването на групата далеч по-ниското 1.66.

Русия е домакин на втори пореден голям форум. Ковид пандемията обаче до голяма степен уби инерцията на домакините, които те натрупаха от четвъртфинала на световното през 2018-та. В тази година героят от 2018-та Артьом Дзюба бе изгонен от националния отбор, Юрий Жирков чукна 37, а с изключение на Денис Черишев, други национали не успяха да се реализират по-далеч от родното първенство. От Русия определено не очакват чудеса. Коефициентът им за спечелването на титлата е 80.00, което автоматично ги отвежда в края на таблицата. При положение, че за последните 20 години, руснаците не достигнаха до елимицациите цели три пъти, залогът Да се Класира Русия- Не за 2.75 е напълно резонен.

Дания е същинския домакин, но очакванията в страната са високи не само защото Дания играе всичките си мачове в родния Копенхаген. Очакванията към отбора са изключително високи и още миналата година селекционерът бе заменен, за да се вкара повече атака и красота в играта. С новият селекционер Каспер Хюлмланд, Дания би Англия на Уембли в Лигата на нациите, а на световните квалификации си тръгна с 14 гола в три мача. Чудото от 92-ра едва ли ще се повтори, но пък Winbet оценява шансовете за титла на 29.00. А при три мача на родна земя можете да залозите и на Точки в групата Дания – 6 за 4.50, или Точки в групата Дания – 7 за 5.00.

Последни по ред, вероятно и по шансове са дебютантите Финландия. Към тях няма очаквания, тъй като самото им класиране за Европейското е голямо постижение. С 25 легионери в редиците си, за сънародниците на Дядо Коледа всяка точка ще е успех. За съжаление обаче, те гостуват на Русия в Санкт Петербург, а Белгия и Дания са твърде класни за състава. Финландия е твърд аутсайдер в групата и шансовете да остане на последното място са оценени на 1.55. Коефициентът за Точки в групата Финландия – 0 е 3.00, а за точки в групата Финландия – 1 е 3.25. Ако все пак вярвате в Дядо Коледа – Winbet предлага коефициент 450.00 за спечелването на титлата от Финландия.