Янев: “Беше от голямо значение да победим!”
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Искам дух, искам характер и момчета, които дават всички от себе си," заяви бившият халф на ЦСКА и националния отбор

Наставникът на Пирин Христо Янев подерта значимостта на победата на неговия тим с 3:1 над Спартак (Варна) в първа среща от 18-ия кръг на Първа лига.

След успеха “орлетата” се изкачиха на 14-а позиция във временното подреждане, откъсвайки се с четири точки от Соколите, които продължават да са закотвени на дъното.

“Доволен съм от желанието на играчите, нагласата им за мача и това, което показаха като продукция,” заяви Янев. “За нас беше от голямо значение да спечелим трите точки днес, защото ситуацията е незадоволиттелна.

“Изиграхме един много добър мач срещу Локомотив Пловдив и добро първо полувреме срещу, може би, най-добрата селекция в Първа лига (ЦСКА 1948). Днес видях отбор притиснат до стената, който драпа със зъби и нокти да вземе победата.

“Мога само да поздравя момчетата. Всичко от тук нататак, което ще правим ще бъде насочено към това да заздравим представянето на отбора. Всеки един мач за нас ще бъде безмилостна битка. В професионалния спорт няма моменти, които можеш да подценяваш – трябва да се бориш за живота си.

“Не е тайна за никого, че имаме страшно много кадрови проблеми. Тук е моментът да поздравя всеки един от съблекалнята, който превъзмогна себе си и излезе на терена.

“В момента ситуацията е такава, че имам съблекалня с 11 играчи, които започнаха двубоя и двама-трима, които влязоха от пейката. Мартин Смоленски и Иван Тасев са викнати за младежкия национален отбор. Всеки един от този състав ще бъде важен.

“Искам дух, искам характер и момчета, които дават всички от себе си. Това, че Ради вкара такъв красив гол не е случайно, вчера на тренировка вкара три.”