Яник Синер се класира за финала на Sofia Open
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Талантливият италианец ще научи името на опонента си малко по-късно днес

Италианската сензация Яник Синер достигна до финала на тенис турнира Sofia Open 2020 в родната столица. Синер показа много добра игра и победи Адриан Манарино с 2:0 сета – 6:3, 7:5 в отделните части след близо час и половина игра.

Така за първи път в кариерата си Синер ще играе финал на турнирите от ATP. В събота италианецът ще може да спечели втора значима титла в кариерата си, като негов съперник на финала ще бъде Вашек Поспишил и Ришар Гаске. През миналата година той спечелитрофея за младежи до 21 години Next Generation ATP Finals

В първия сет Яник Синер бе много стабилен на собствен сервис, а в шестия гейм имаше първа точка за пробив. Той бе безгрешен при брек пойнта и проби подаването на французина, а това му помогна да спечели в първия сет.

Във втория сет Манарино се представи доста по-добре. Той имаше възможност да пробие в четвъртия гейм, но Синер не показа страх и играеше атакуващо, за да попречи на опонента си да пробие. При 5:5 гейма талантлвият италианец проби сервиса на съперника си и стигна до пробив. След това той спечели подаването си на нула и се класира на финала на Sofia Open.