Ясен Петров: Пожелавам само победи във всички мачове на България
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Като българин се радвам на всички успехи не само на националния отбор по футбол, а във всеки спорт", каза наставникът.

Доскорошният национален селекционер на България – Ясен Петров, сподели мнението си след двете поредни победи на “лъвовете” в Лигата на нациите.

Футболистите на Младен Кръстаич постигнаха успех с 5:1 над Гибралтар в Разград и се наложиха с минималното 1:0 над Северна Македония като гости.

“Това е един хубав момент да поздравя всички момчета и треньорите. Две стъпки, които са изключително важни, за които се радвам. Радващо е, че видяхме толкова млади момчета в състава. Така че само позитиви можем и трябва да изтъкнем в момента. Това е нещо, което трябва да се подкрепя и адмирира”, заяви Петров.

“Винаги съм вярвал, че България има бъдеще. Срещу Северна Македония обстановката беше изключително трудна. От гледна точка на домакините, на публиката, на атмосферата около и по време на самия двубой. Различно от това, което беше в двубоя с тях в Разград. Защото тогава ние показахме, че наистина сме толерантни. Нито сме освирквари химна, нито нищо. При нас, от българска гледна точка, всичко беше изключително интелигентно. Така че победата в такава обстановка е изключително ценна и важна. Който както иска да я оценява, но тя остава в историята. Хубава е и нека всички да й се насладим”, добави специалистът.

“Аз не искам да давам съвети за оттук насетне. Пожелавам само победи във всички мачове. Като българин се радвам на всички успехи не само на националния отбор по футбол, а във всеки спорт. И винаги ще подкрепям позитивното”, категоричен бе Петров.

“Никога не се връщам назад. Всичко е приключило. Миналото е само, за да се изкарват позитивите и да се стъпи върху негативното пак в позитивна посока. Така гледам аз. По принцип ние трябва да вярваме. Победата над Северна Македония е изключително важна и трябва да се поздравят. Това носи самочувствие, което е много важно”, каза още Ясен Петров.