Ясен Петров: Важното е, че днес видях мъже
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Дадохме всичко от себе си срещу силен противник", заяви националният селекционер

Националният селекционер на България Ясен Петров даде своя коментар след мача срещу Италия от квалификациите за Световното първенство през 2022г.

„Лъвовете“ загубиха с 0:2, но въпреки това треньорът отбеляза, че е видял и позитивни неща в мача.

„Мисля, че футболистите дадоха всичко от себе си срещу много силен отбор. Италия показа, че е един много класен отбор и записа поредна победа. Нашите футболисти се сбиха, видя се, че го искаха, като се понатрупа и  умора у тях. Имаше спорни моменти, можеше да ни се усмихне щастието и да вкараме. Най-важното за мен е, че на терена видях мъже“, заяви Петров.

„Имаме монитор, гледаме, много неприятно при дузпата, че се прибераме с гол пасив на почивката. Можеше да се опитаме да ги излъжем през втората част, ако резултатът беше останал равен, но това е футболът. Мисля, че имаше ситуация, в която можеше да получим дузпа. Ние обаче приемаме всички решения на съдията“, допълни той.

„Имахме идея да освежим отбора в атака. Запазихме Гълъбинов и срещу много високи централни защитници беше на ниво. Идеята ни беше, че Спас Делев с бързината си ще може да помогне. Не се получи с влизането на Наско Илиев. Но идеята беше да имаме присъствие с два тежки тарани в наказателното поле. Искахме да рискуваме и да търсим гола“, каза още селекционерът на България.