Ясна е програмата при подновяването на Шампионска лига и Лига Европа
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Ръководството на УЕФА е уточнило датите, на които да се изиграят оставащите мачове в турнирите Шампионска лига и Лига Европа. Очаква се програмата да бъде съобщена официално в четвъртък.

УЕФА има за цел първо да се завършат европейските първенства през месеците юни и юли, а чак през август да се подновят Шампионска лига и Лига Европа. Промяна на регламента в провеждането на турнира няма да има, но мачовете ще се играят през 3 дни, като единствено класиралите се отбори на финал ще имат една седмица почивка преди битката за трофея.

В Шампионска лига остават четири осминафинали реванши като те ще се състоят на 7 и 8 август. В тези срещи един срещу друг ще се изправят Манчестър Сити – Реал Мадрид (2:1 в първата среща), Барселона – Наполи (1:1 в първия двубой), Ювентус – Лион (0:1 в първия двубой) и Байерн Мюнхен – Челси (3:0 в първата среща), чийто победители ще се присъединят към Аталанта, ПСЖ, РБ Лайпциг и Атлетико Мадрид.

Четвъртфиналите на Шампионска лига ще бъдат насрочени за 11/12 август, а на 14/15 август ще се състоят реваншите. На 18/19 август трябва да се проведат първите полуфинали, а след 3 дни ще бъдат реваншите. Финалът в Истанбул ще се проведе на 29 август. Груповата фаза за следващия сезон ще започне на 20 октомври – месец по-късно от традиционното начало на турнира.

В Лига Европа пък 1/8-финалите ще се проведат на 2/3 август, а реваншите на 6-ти. 1/4-финалите в турнира ще стартират на 10 август, а реваншите ще са на 13-ти. На 17-ти август са насрочени първите полуфинали, а реваншите са на 20-ти. Финалът в Гданск ще се проведе на 27 август.