google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Ман Юнайтед силно се нуждае от Ерик тен Хаг да бъде този, който най-накрая успява там, където мнозина преди него не успяха

Ерик тен Хаг е последната надежда за Манчестър Юнайтед и техните собственици семейство Глейзър. Следващия май ще се навършат 10 години, откакто клубът за последно спечели титлата във Висшата лига и ако Тен Хаг стане петият постоянен мениджър, който не успява да върне дните на слава, на които се е насладил клубът при сър Алекс Фъргюсън, Юнайтед и Глейзър няма какво повече да сторят.

Ман Юнайтед и Глейзър залагат всичко на това, че Тен Хаг е правилният човек и тъй като сезонът им във Висшата лига трябва да започне с домакински мач срещу Брайтън в неделя, то скоро в следващите месеци ще разберем дали назначението му е добър ход или просто поредният пресилено избран мениджър, който ще претърпи същата нещастна съдба като предшествениците си.

Според източници на ESPN, след като са интервюирали както Тен Хаг, така и тогавашния треньор на Пари Сен Жермен Маурисио Почетино, усещането, че мениджърът на Аякс е точният човек за рабоатата на “Олд Трафорд” е убедило Глейзър да назначат 52-годишния нидерландец за мениджър на Манчестър Юнайтед.

И след като направиха своя избор, Глейзър и изпълнителният директор Ричард Арнолд дадоха зелена светлина на Тен Хаг да изгради Юнайтед по свой вкус. Беше му позволено да преследва трансферните си цели преди играчи, по-високи в списъка на клуба с потенциални подписи – левият защитник на Фейенорд Тирел Маласия и защитникът на Аякс Лисандро Мартинес бяха на радара на Юнайтед, но не и цели, докато Тен Хаг не пристигна. Новият треньор на “червените дяволи” бързо уреди подписите им, като също така привлече и Кристиан Ериксен. Специалистът също беше подкрепен в решимостта си да внуши по-голямо чувство за дисциплина в играчите, а откровените му коментари за „неприемливото“ решение на Кристиано Роналдо да напусне „Олд Трафорд“ преди края на приятелския мач срещу Райо Валекано миналата неделя показват, че на нидерландеца му е дадена власт от неговите шефове да бъде твърд с всеки играч, който не успява да изпълни неговите взискателни стандарти.

Всеки нов мениджър на Юнайтед в последните години е представян като спасител, но не успяваше. Ман Юнайтед опита всеки възможен път обратно към върха, откакто Фъргюсън се пенсионира, след като спечели своята 13-а и общо 20-та титла за клуба в края на сезон 2012/13.

Дейвид Мойс, Луис ван Гаал, Жозе Моуриньо и Оле Гунар Солскяер се провалиха, като на последния му липсваше тактическа проницателност, з да върне Юнайтед обратно на върха, и беше уволнен миналия ноември след серия от унизителни резултати, включително загуба с 0:5 у дома срещу Ливърпул.

Мойс, Ван Гаал, Моуриньо и Солскяер – към всички тях имаше въпросителни, когато бяха наети, но Юнайтед все пак ги назначи. Към Тен Хаг също има въпроси, на които трябва да отговори. Готов ли е той за напрежението, което идва с управлението на най-големия клуб в най-известната лига в света? Може ли успехът с Аякс в Ередивизи да убеди сегашния му отбор, че притежава тактическите качества, които ще позволят на отбора и играчите да се подобрят достатъчно, за да бъдат конкурент на Манчестър Сити и Ливърпул? Сезон 2022/23 започва, предстои да видим как Тен Хаг ще отговори на въпросите..