Юноша на Пирин ще опита да впечатли връстниците си в Торино
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Васил Христов ще играе за младежката формация на италианския тим

Юношата на Пирин Васил Христов ще играе под наем до края на сезона в тима италианската Серия А Торино, съобщиха от клуба от Благоевград.

В сделката била включена и опция за закупуване. Офанзивният халф ще се присъедини към младежката формация на „биковете“ (до 19 години).

Ето какво обявиха от Благоевград:

“ФК Пирин изразява специални благодарности за положените усилия по осъществяването на сделката на футболните агенти Петьо Костадинов и Цветан Тасев и на техните партньори в Италия.

“Торино е седемкратен шампион на Италия, пет пъти носител на купата на страната и е един от най-популярните отбори на Апенините.

“17-годишният офанзивен полузащитник дебютира за „орлетата“ в Първа лига в последния кръг на миналия сезон, когато влезе като резерва в двубоя срещу Ботев (Враца), а няколко минути по-късно успя и да се разпише.

“Трансферът на Христов в отбор от ранга на Торино е поредното доказателство за отличното взаимодействие между Школата и представителния отбор, и напомня за дългогодишната традиция, свързана с налагането и развитието на млади футболисти, която Пирин ще продължи да следва и за в бъдеще.”