ЦСКА-София обърна Пирин в Благоевград
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Иван Тасев откри за "орлетата", но само за минута време Фаетон и Линдсет обърнаха развоя на събитията

ЦСКА-София успя да постигне победата на стадион “Христо Ботев” в Благоевград, след като се наложи да постига пълен обрат срещу Пирин. Само секунди след началото играта беше спряна заради хвърлени ленти по терена от феновете на домакините. Футболистите на двата отбора обединиха усилия, за да изчистят тревната настилка.

В 18-ата минута двете агитки поискаха със скандирания оставката на ръководството на БФС, докато “червените” привърженици издигнаха специален транспарант за целта.

В 39-ата минута Амос Юга изведе зад защитата на Пирин Назон. Нямаше засада, защото таранът тръгна от собствената си половина. Той се озова очи в очи с Максим Ковальов, но не съумя да го преодолее.

Минутка по-късно слаб удар с глава на Майкъл Естрада беше уловен безпроблемно от вратаря на „орлетата“.

В 42-рата минута Хайнц сбърка. Аймен Суда напредна с топка в крака и отправи тежък удар. Бусато обаче съумя да спаси с една ръка.

В добавеното време на първата част Пирин изненадващо поведе с 1:0. Амос Юга сбърка фатално при изнасянето на топката. Неговото подаване към центъра беше пресечено от Дюлгеров. Той бързо намери Юго Комано, който продължи към Иван Тасев. 11-ката на Пирин разстреля Бусато с плътен диагонален удар.

В 78-ата минута удар на Борис Тютюков беше блокиран, а топката отиде в ръцете на Бусато. Бразилският страж даде началото на бърза контраатака, която се разви по десния фланг, като стигна до левия. Резервата Матиас Фаетон овладя, навлезе в наказателното поле и с хубав удар завърши атаката за 1:1.

Секунди след това ЦСКА удари за втори път за пълен обрат. Матиас Фаетон се оказа златната резерва, защото асистира на Линдсет с остър пас по земя. Норвежецът отигра с едно докосване и не остави шансове на Ковальов.

Пирин тотално изпусна юздите. Шест минути преди изтичането на редовното време Айуб Абу беше изгонен с втори жълт, респективно червен картон. Така „орлетата“ трябваше да доиграят мача с 10 души.