Арсенал не се предаде срещу Челси и не допусна поражение
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Арсенал се върна в срещата след два гола пасив и спечели точка на "Стамфорд Бридж"

Челси и Арсенал завършиха при резултат 2:2 на „Стамфорд Бридж“ във второто дерби от деветия кръг на Премиър лийг. Коул Палмър откри резултата от дузпа в 15-ата минута. Михайло Мудрик удвои в 48-ата, а Деклан Райс върна едно попадение в 77-ата след груба грешка на Роберт Санчес. Леандро Тросар изравни в 84-тата.

„Топчиите“, които все още нямат загуба в първенството от началото на сезона, не успяха да излязат еднолично на върха, а имаха тази възможност при евентуален успех, тъй като Тотнъм играе своя мач от кръга чак в понеделник. Арсенал нямаха допуснато попадение в своите гостувания в Премиър лийг през този сезон, а и бяха постигнаха шест победи в последните седем дербита с Челси. „Сините от Лондон“ обаче най-сетне започнаха да напипват верния ритъм и са в серия от три поредни победи във всички турнири.

Още в осмата минута имаше спорна ситуация, след като Палмър влезе доста опасно в глезена на Жезус. Бившият играч на Манчестър Сити получи жълт картон, като гостите настояваха за по-тежко наказание. Иначе Челси започна много активно. Още в третата минута Уайт блокира шут на Галахър, след което Фенрнадес направи добавка, но стреля над вратата. В 11-ата Мудрик засече с глава центриране на Стърлинг, след което топката срещна разперената ръка на Салиба. Главният рефер Крис Кавана даде сигнал играта да продължи. Тя бе прекъсната едва около две минути по-късно. Тогава ВАР призова Кавана да изгледа повторение и след като го направи, той правилно отсъди дузпа. Коул Палмър изпълни много добре наказателния удар, пращайки топката обратни ъгъл на този, в който се хвърли Рая – 1:0 за домакините. Повторенията показаха, че Стърлинг също имаше претенции да изпълни дузпата, но Енцо Фернандес се намеси в спора и зае страната на Палмър в този случай.

Само три минути след началото на втората част Михайло Мудрик удвои, след като се опита да центрира отляво, но топката прехвърли Давид Рая и влезе в далечния му ъгъл. Испанецът изобщо не се ориентира в тази ситуация и имаше голяма вина за това попадение.

Груба грешка на Роберт Санчес в 77-ата минута върна Арсенал в мача. Стражът на Челси подаде с крак неточно и топката стигна до Райс, който веднага стреля прецизно от 30-ина метра, пращайки кълбото в опразнената врата. Това бе и първият точен удар на „топчиите“ в дербито.

В 84-тата минута Тросар, който се появи в игра пет минути преди това, изравни резултата, след като засече на далечната греда перфектно центриране на Сака. Ъгълът бе малък, но Санчес отново не реагира добре – 2:2. В 86-ата Нкетия можеше дори да направи пълен обрат, но зрелищен негов удар премина на сантиметри встрани.