Ювентус срази Торино с голове след почивката
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Старата госпожа" се върна на победния път в Серия А

Ювентус победи Торино с резултат 2:0 в градското дерби от осмия кръг на италианското първенство Серия А. “Бианконерите” стихнаха до важни три точки с попадения след почивката. Точни за домакините бяха Федерико Гати и Аркадиуш Милик.

По този начин Юве се върна на победния път в първенството след нулевото реми с Аталанта в миналия кръг. Тимът на Масимилиано Алегри събра 17 точки и се изкачи на третото място в класирането. Съставът на Торино остана с 9 точки и заема 12-ото място в таблицата.

Ювентус имаше леко игрово предимство през първото полувреме на “Алианц Стейдиъм”, но успя да отправи само един точен удар. Централният нападател Мойс Кийн не показа добри изяви и бе заменен на полувремето от Аркадиуш Милик.

Появата на полския национал се оказа ключова за успеха на “старата госпожа”. Ювентус поведе в 47-ата минута чрез гл на бранителя Федерико Гати. Милки пък вкара втория гол за Юве в 62-рата минута след асистенция на Костич.

В заключителните секунди на срещата Антонио Санабрия от Торино пропусна добра възможност за почетно попадение за гостите. “Биковете” загубиха двубоя без да затруднят особено своя градски съперник.

В следващия кръг Ювентус се изправя срещу Милан като гост, като двубоят е чак на 22-ри октомври, тъй като има пауза за международни мачове.