Юрген Клоп: „Ливърпул винаги ще бъде благодарен на Фабиньо“
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Германския специалист отдаде заслуженоto на дългослужещия му ,,войник"

Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп настоя, че червените винаги ще бъдат благодарни на Фабиньо, след като трансфера на полузащитника в Ал Итихад беше потвърден. 29-годишният футболист приключи блестящия си пет сезонен престой на ,,Анфилд”, за да се присъедини към отбора на Нуно Еспирито Санто в сделка за 40 милиона паунда, превръщайки се в най-новото голямо име, съблазнено от богатството на Саудитската професионална лига.

По време на престоя си в ,,Мърсисайд”, Фабиньо беше смятан за един от най-добрите дефанзивни халфове в Европа, като изигра ключова роля в подпомагането на Ливърпул да спечели шестата си титла в Шампионска лига в дебютната си кампания. Впоследствие, бразилецът спечели Висшата лига, Световното клубно първенство, Суперкупата на УЕФА, ФА къп, Купата на лигата и Къмюнити Шийлд в Ливърпул, както и регистрира 11 гола и 10 асистенции в 219 мача.

Фабиньо не успяваше да покаже най-добрата си форма през сезон 2022-23, но Клоп все пак отдаде почит за огромния принос на бразилеца, като същевременно подчерта необходимостта от адаптиране към промяна.

– ,,Разбира се, че му желаем всичко най-добро. Фаб ни даваше огромна сигурност в центъра на терена. Той винаги ни е давал свободата да играем по по-интересен начин. Фаб също се включваше напред, но повече обичаше да помага на съотборниците си, като вършеше ,,мръсната” работа за отбора. „Заедно с централните защитници, когато и двамата бекове летяха в дясно и в ляво, всички нападатели, всички халфове също бягаха напред, те оставаха назад и изглеждаше, че другите си мислят, „О, добре, ако загубим топката , все още има поне няколко играчи, които могат да се справят.’ И той беше масивен. Така че да, определено ще ни липсва. Но отново, така е. Животът е свързан с промени, това е винаги и очевидно трябва да се адаптираш към тях. Ако не го направиш, ако останеш в миналото,няма да можеш да се развиваш в бъдеще.”, сподели Клоп пред liverpoolfc.com.