Юрген Клоп съобщи неприятна новина за Анди Робъртсън
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
29-годишният бранител ще бъде дълго време извън терените

Защитникът на Ливърпул Анди Робъртсън няма да бъде на разположение на Юрген Клоп доста дълго време, тъй като се налага да претърпи операция на рамото. След направени прегледи е взето решение капитанът на националния отбор на Шотландия да бъде опериран. Юрген Клоп говори за състоянието на своя футболист, който има 8 мача във Висшата лига през този сезон.

“Мисля, че решението за Анди е да се направи операция”, каза треньорът на “червените” Юрген Клоп.

“Има и малък шанс да опитаме без интервенция, но говорим с много експерти и стана ясно, че операцията е най-доброто, особено в дългосрочен план, а това означава, че Анди ще бъде извън игра за известно време. Не знам точно колко дълго, но става въпрос за операция на рамото, която не е най-лесното нещо. Завръщането към тренировките става бързо, но не към футболните занимания, тъй като трябва да се внимава при единоборствата и всичко друго, така че той няма да бъде на разположение известно време”, коментира Клоп.

Доста е вероятно Робъртсън да не играе повече през този сезон. През изминалата кампания футболистът записа 34 мача във Висшата лига, като имаше 8 асистенции на сметката си.