google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Наставникът на мърсисайдци не може да прави ротации в състава

Старши-треньорът на Ливърпул Юрген Клоп се оплака преди двубоя срещу Аякс в Шампионска лига, че не разполага с достатъчно футболисти, за да прави рортации състава си. Причина за това са множеството контузени футболисти.

Ветеранът Джеймс Милнър е поредният играч на английските шампиони, който е в лазарета. Той се контузи в последния двубой срещу Брайтън (1:1). Новото попълнение Тиаго Алкантара пък може да не играе до края на 2020 година, а също така не се знаеи и кога десният бек Трент Александър Арнолд ще може да поднови тренировки. Централните бранители Върджил Ван Дайк и Джо Гомес пък надали ще се появят в игра през тази кампания, след като претърпяха операции на колената си.

„Не разполагам с достатъчно играчи, за да правя ротации. Не става дума за това в кой турнир играем, а за футболистите. В събота участие в мача взеха най-подготвените”, каза Клоп.

Бившият треньор на Борусия Дортмунд отново отвори темата с програмата, която търпи сериозни промени заради телевизиите.

„Ситуацията не е перфектна, но не са много хората, които демонстрират желание да ни помогнат (с програмата), не само на нас, но и на всички останали. Трябва да се справим. Винаги съм споделял, че докато разполагаме 11 играчи, ще се борим. Ситуацията не с е променила”, каза още Юрген Клоп.