google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Ливърпул записа кошмарни последни три седмици, но тимът има шанс да се поправи в следващите три. Това е мнението на наставникът Юрген Клоп, изказано директно след загубата от Челси с 2:0 и отпадането от турнира за ФА Къп.

Преди това „мърсисайдци“ загубиха и в първия мач от елиминационната фаза на Шампионската лига срещу отбора на Атлетико Мадрид с 0:1. Във вътрешното първенство пък, Уотфорд сложи край на невероятната им победна серия, при това с категоричен резултат – 3:0.

Британските журналисти попитаха германеца, дали отборът му не е тръгнал надолу, след поражението от „стършелите“ ? – „ Не искам да говорим за онзи мач. Но ние и днес заслужавахме да загубим, защото Челси вкара два гола, а нашият отбор направи ужасяващи грешки. След тях двубоят беше тотално отворен. Стигнахме до три или четири удара през първата част, а Садио Мане бе настина близко до гола. Високото темпо в срещата ни принуди да направим и някои промени. Нуждаехме се от свежи футболисти и момчетата реагираха добре. Тогава дойде втория гол и това вече беше сериозен проблем за нас.“ – коментира Клоп.

„Не мога да кажа, че страдаме от липса на късмет. Играхме добре, Адриан направи изключително спасяване, преди първия гол, но трябва да сме по концентрирани в подобни моменти. Те организираха страхотни контра атаки и това бе видно за всички. Имаше моменти, в който просто ни сгънаха“ – продължи мениджърът.

„Хареса ми голяма част от двубоя. От много време насам си казваме, че има още много работа за вършене и тя опира в най-дребните детайли. Всичко зависи и от нас и само ние може да си помогнем, защото последните седмици наистина бяха доста тежки. Имаме добър шанс да направим страхотни три седмици и всичко ще бъде напред. Това е и нашия план“ – разкри Клоп.

В събота Ливърпул ще домакинства на Борнемут в първия мач от кръга в Премиер Лийг. Идната сряда „червените“ ще приемат Атлетико Мадрид и ще трябва да заличават пасив от един гол, ако искат да продължат защитата на трофея от Шампионската лига.

„Още не мислим за Атлетико, изцяло сме фокусирани върху мача с Борнемут. Те правят всичко възможно за да оцелеят в лигата и изиграха страхотен мач срещу Челси. Искаме да продължим да печелим и смятаме да започнем още от събота“ – забърши треньорът на Ливърпул.