Юрген Клоп: Тежко е, но пък е приятно – ние се борим!
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Според треньора на Ливърпул, всички в клуба трябва да са съсредоточни до края на сезона, ако искат да сътворят нещо специално

Наставникът на Ливърпул Юрген Клоп призна, че на отборът му е тежко и това няма да се промени скоро. Причината е сгъстения цикъл от мачове, които “червените” трябва да изиграят около празниците.

“Наясно сме колко тежко е всичко и колко тежко ще продължи да бъде. Но пък е приятно. Играчите ни винаги намират сили да се борят и така ще продължи да бъде. Колкото по-трудно става, толкова по-единни сме. Какво правиш, когато е тежко? Свеждаш глава или се биеш? Е, ние се борим и така ще е”, сподели Клоп.

“Ако искаме да сътворим нещо специално и този сезон, трябва да останем съсредоточени до самия край на кампанията. Ако по Коледа държиш първата позиция, това не те прави автоматично шампион през май. В противен случай вече на два пъти щяхме да сме шампиони. Засега това е най-добрата позиция, на която можеш да си”, каза още германският специалист.

Ливършул се справя отлично въпреки тежкия сезон. В момента “червените” са лидери в таблицата на Висшата лига с актив от 31 точки след 14 изиграни срещи и имат четири повече от втория Лестър. Мърсисайдци се справиха перфектно и в Шампионска лига, класирайки се на 1/8-финалите като победители в своята група и през февруари ще срещнат немския РБ Лайпциг.