Юрген Клоп за победата над Манчестър Юнайтед: Те са средна класа отбор
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Главният треньор на Ливърпул Юрген Клоп коментира победата на своя отбор в мача от 23-ия кръг на шампионата на Англия с Манчестър Юнайтед (2:0).

„Много ми хареса нашата игра, въпреки че бих предпочел да играем с разлика от 2-3 гола след 60-та минута. Щеше да е определено по-щадящо за нервите. И все пак показахме невероятен футбол и би могло да вкараме още голове. Може би дори беше редно да направим, тъй като Манчестър Юнайтед се завърна в играта в завършека на първото полувреме. Но през второто полувреме продължихме да създаваме моменти и показахме страхотна игра. Вторият гол беше голямо облекчение.

Сега ни предстои да влезем в тридневен ритъм. Идва труден период. Аз съм наясно, че има случаи, при които е възможно да се наблюдава известен спад в концентрацията. Миналия сезон бих полудял, но сега съм по-спокоен. Харесвам футбола, който играем “, разкрива Клоп пред BBC.

Клоп коментира и Манчестър Юнайтед: „Те живеят в миналото. Те са средна класа отбор и няма да могат да се докоснат до Ливърпул през следващите няколко сезона. ”

А сега нека видим и как стоят нещата от икономическа гледна точка
Припомняме, че според последния доклад на Deloitte, Манчестър Юнайтед са спечелили 100 милиона евро повече от Ливърпул (711 на 604) през сезон 2018/2019. Разбира се, разпределението на наградите във Висшата лига след резултатите от настоящия сезон ще промени статистиката, но не и радикално. Ливърпул само може да догони Манчестър Юнайтед. Тоест, икономически няма предимство за някой от двата отбора през 2019 г. и още повече – никаква разлика в доходите.