Юрген Матей: Срещу Базел късметът не беше на наша страна
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Трябва да забравим тази кампания, защото следващият мач е съвсем скоро", коментира нидерландският защитник.

Капитанът на ЦСКА Юрген Матей говори след поражението от Базел с 0:2 и отпадането от Лигата на конференциите от швейцарците с общ резултат 1:2.

Снажният бранител на “червените” сподели, че в подобни мачове трябва да бъде показана голяма ефективност и допълни, че в срещата на „Санкт Якоб Парк“ късметът не е бил на страната на “армейците”.

“Беше труден сблъсък. Все пак обаче всеки един футболист игра добре. Опитахме да оцелеем. През първото полувреме беше трудно и на няколко пъти Бусато ни спаси. Определено имахме късмет. През второто стояхме по-добре като отбор, но ни вкараха два пъти. Допуснахме леки попадения, но трябва да сме горди от силата, която показахме”, заяви Матей.

“Не мисля, че бе изненада това, което те правеха. През първото полувреме много лесно губехме топката. Бусато успя да ни спаси. Те стартираха силно, а ние просто оцелявахме в торнадото. След всяко спасяване на Бусато ставахме все по-уверени, но не издържахме”, призна нидерландецът.

“Трябва да си ефективен в такива мачове, защото знаеш, че няма да получиш толкова положения, колкото у дома. Но виждате колко се трудиха всички. Не можем да виним, когото и да било. Трябва да си ефективен и да имаш късмет. Днес той не беше на наша страна”, продължи Матей.

“Трябва да сме честни, те създадоха повече положения. Трябва да забравим тази кампания, защото следващият мач е съвсем скоро”, каза още капитанът на ЦСКА.