Юве напомпа самочувствието си с победа над последния Кротоне
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Роналдо блести с два гола при победата с 3:0

Ювентус не допусна изненада в домакинството си на последния Кротоне, печелейки с 3:0 двубоя на „Алианц Стейдиъм“. Така “бианконерите” прекъснаха серията от три поредни мача без победа във всички турнири (равенство с Интер за Купата, и две загуби – от Наполи в Серия “А” и от Порто в Шампионска лига).

Звездата на торинския гранд Кристиано Роналдо вкара две попадения късно през първата част, осигурявайки комфортен аванс за тима на Андреа Пирло на почивката. Португалецът се измъкна от защитата на гостите и след подаване на Алекс Сандро нанесе точен удар с глава за 1:0 в 38-ата. В първата минута на добавеното време Аарън Рамзи центрира в пеналта, където Кристиано Роналдо с грандиозен отскок заби с глава за втори път в мрежата на Кротоне. Секунди след попадението Роналдо имаше отлична възможност да оформи своя хеттрик, но пропусна от чиста позиция.

Уестън Маккени оформи класиката в 66-ата минута.

Така след днешната победа Юве направи скок от три места и вече заема 3-ото място с 45 точки, на 4 от втория Милан и на 8 от лидера Интер. „Бианконерите“ обаче са и с мач по-малко. Кротоне остава на 20-а позиция с 12 точки, на 8 от спасителното 17-о място.