Юве с втора поредна загуба в Серия А
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Бианконерите" пазеха силите си за реванша в Лига Европа, но поражението от Сасуоло ги отдалечи от местата даващи право на участие в евротурнирите

Сасуоло спечели с минималното 1:0 домакинската си среща срещу Ювентус и намали шансовете на “бианконерите” да стигнат до местата, които дават право на участие в евротурнирите. Единственото попадение в мача бе реализирано от Грегоар Дефрел. Френският нападател влезе в игра на почивката и отбеляза попадението в 64-ата минута.

Масимилиано Алегри реши да даде почивка на част от основните си играчи за реванша срещу Спортинг от четвъртфиналите на Лига Европа и това очевидно се отрази на представянето на тима. Наставникът обаче даде шанс на 20-годишния Томазо Барбиери, който направи дебюта в Серия А. “Старата госпожа” не успява да създаде нищо съществено в атака, а домакините стигнаха до две опасни центрирания. “Бианконерите” пък отговориха с два неточни удара с глава на Бремер. И в двата тима липсваха идеи как да стигнат до вратата на съперника.

Добрият период на домакините доведе до единствения гол в срещата малко след като измина час игра. След ъглов удар топката стигна до Фаджоли, който я отклони към Дефрел. Нападателят реагира бързо, завъртя се и насочи топката към мрежата.

Алегри бе пуснал в игра Куадрадо и Ди Мария няколко минути преди това, а след това се появиха Киеза и Мирети. “Бианконерите” вдигнаха нивото и тръгнаха да търсят изравняване. В 73-ата минута Консили направи страхотно спасяване, след като Рабио насочи топката с глава след ъглов удар. Малко след това Ди Мария пропусна отлична възможност, след като получи топката от Киеза в наказателното поле.