Юве взе решение за Суарес
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Италианският шампион Ювентус се отказа от привличането на уругвайския нападател на Барселона Луис Суарес – трансфер, който беше смятан от медиите на Апенините за сигурен.

Спортният директор на Бианконерите Фабио Паратичи обяви след победата с 3:0 над Сампдория на старта на Серия “А”, че на този етап сделката с латиноамериканеца е нереалистична.

“Суарес не е в планове ни за трансферния пазар,” зави шефът на Юве. “Той не е цел на Ювентус. Няма италиански паспорт, така че не можем да подпишем с него сега. Да, обмисляхме възможността да го привлечем, но сега това е нереалистично.”

Основната причина за провала на трансфера е запълнената квота за футболисти извън Европейския съюз в гранда от Торино. С днешна дата фаворит за нов нападател в състава на Андреа Пирло е таранът на Рома Един Джеко.

Съдбата на Суарес пък продължава да бъде забулена в неизвестност. През миналия сезон бившият нападател на Ливърпул реализира 21 гола и добави 12 асистенции в 36 мача на Барселона във всички състезания.

Новият треньор на каталунците Роналд Куман обаче не е сред почитателите на уругваеца и не възнамерява да използва услугите му. Суарес беше свързван също с евентуални трансфери в Атлетико Мадрид и Пари Сен Жермен, въпреки че и тези сделки не изглеждат особено вероятни.