Ювентус иска да задържи Пауло Дибала, предлага му нов договор
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Аржентинският национал има контракт с "бианконерите" до лятото на 2022 г.

Ръководството на Ювентус ще предложи нов контракт на аржентинския нападател Пауло Дибала, пише италианският вестник Tuttosport. В последните месеци на 2020 г. се изписа много за отношенията между Дибала и Ювентус, като често се говореше, че футболистът може да напусне и не попада в плановете на Андреа Пирло, но все пак ръководството иска аржентинецът да бъде част от отбора и в бъдеще.

Настоящият договор на Пауло Дибала със “старата госпожа” изтича през лятото на 2022 г. и шефовете на “бианконерите” искат да го подновят. На Дибала ще му бъде предложен нов контракт със завишени финансови параметри, който да го удовлетворява.

Ако Дибала приеме условията по новия си договор, той ще получава по 10 милиона евро на година, което е с 3 млн. повече от сегашното му възнаграждение, както и още 2 млн. под формата на различни бонуси. Дибала вече ще бъде един от най-скъпоплатените играчи на Ювентус, като ще се доближи до Матайс де Лихт и Кристиано Роналдо.

Пауло Дибала вече 5 години е част от Ювентус, след като пристигна в клуба от Торино срещу 40 милиона евро. До момента той е изиграл 240 мача за “старата госпожа” във всички турнири, в които е отбелязал 97 попадения. В началото на този сезон той имаше проблеми с контузия и играеше по-рядко, но вече е здрав и на разположение на треньора Андреа Пирло.