Ювентус излъга Милан на “Сан Сиро” и доближи върха в Серия А
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Мануел Локатели бе големият герой за "бианконерите", които запазиха четвърта поредна суха мрежа

Ювентус записа успех с 1:0 като гост на Милан в дербито на 9-ия кръг на Серия А. Единственото попадение на “Сан Сиро” вкара халфът Мануел Локатели през второто полувреме.

След тази важна победа, тимът на Масимилиано Алегри събра 20 точки в актива си и заема 3-ото място в класирането на Серия А. “Старата госпожа” вече е само на точка зад втория Милан и на две зад лидера Интер.

Милан бе по-активният отбор в началото на срещата. В 14-ата минута Оливие Жиру засече подаване на Рафа Леао, но Войчех Шчесни се намеси добре. Малко след това гостите отговориха с мощен удар на Филип Костич, но топката излезе в аут. В 34-ата минута Адриен Рабио от Ювентус стреля неточно.

В 40-ата минута бе един от ключовите моменти в срещата. Защитникът на домакините Малик Тиау бе изгонен. Той извърши нарушение срещу Мойс Кийн, който бе готов да нахлуе в пеналта на “росонерите”. Първото полувреме на “Сан Сиро” завърши без попадения.

В началото на второто полувреме играта бе скучна. Ювентус поведе в резултата с първия удар към вратата на противника след почивката. В 63-ата минута Мануел Локатели отправи далечен удар, като топката рикошира в Крунич и попадна в мрежата на Милан – 0:1.

В 75-ата минута Федерико Гати можеше да удвои аванса на “бианконерите”, но ударът му бе неточен. В добавеното време вратарят на домакините Антонио Миранте направи страхотно двойно спасяване и остави интригата в мача до последната секунда.

Ювентус запази аванса си аванса си до последния съдийски сигнал и постигна втори пореден успех в Калчото. Юве запази и четвърта поредна суха мрежа в първенството, което е впечатляващо.