Ювентус обмисля продажбата на Федерико Киеза
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Юве може да продаде Федерико Киеза през летния трансферен прозорец

Според информация на италианското издание Calciomercatoweb, Ювентус ще обмисли продажбата на Федерико Киеза през летния трансферен прозорец, за да балансира финансите си. Италианското крило, чиято пазарна стойност е 60 милиона евро, е трансферна цел на Барселона и Реал Мадрид.

Федерико Киеза отдавна е един от най-добрите играчи в Серия А. Първо си изгради име във Фиорентина, след което подобри значително представянето си, след като се присъедини към Ювентус през октомври 2020 г. Прогресът на играча привлече вниманието на Барселона и Реал Мадрид.

Барса може да се раздели с Ансу Фати или Феран Торес през лятото. Отсвен това те не са сключили нов контракт с Усман Дбмеле и след продажбата на Депай, то няма много възможности на крилото пред наставника Шави. Каталунският гранд. рябва да инвестира в поне едно крило през летния трансферен прозорец и Киеза е една от трансферните цели на тима. Барселона ще срещне конкуренцията на Реал Мадрид за играча, който също обмисля трансфер на италианския национал.

Киеза има договор с Ювентус до лятото на 2025 г. “Бианконерите” може да поискат над 60 милиона евро за футболиста, като в такъв случай Реал Мадрид е лек фаворит за подписа му.