google новини лого Последвай ни
Добави коментар

В мача от 19-ия кръг на италианската Серия А Рома бе домакин на торинския Ювентус. Срещата се проведе в Рим, на стадион „Олимпико“ и приключи с резултат 2: 1 в полза на гостуващия отбор.

Първото попадение бе дело на защитника на Ювентус – Мерич Демирал, който прати коженото кълбо във вратата на противника още в 3-та минута от двубоя. Седем минути по-късно предимството на тима от Торино бе увеличено от нападателя Кристиано Роналдо, който реализира дузпа. В средата на второто полувреме нападателят на Рома Диего Пероти намали разликата в резултата.

Благодарение на победата Ювентус набра 48 точки и води в класирането за първо място в Серия А. Второто място е заето от Интер Милан – 46 точки, третото остава за Роман Лацио – 42 точки. В първите пет позиции са още Аталанта и Рома с по 35 точки.

Ювентус победи Рома с 2:1, тежка контузия спира Дзаниоло за Евро 2020 1

Полузащитникът на Рома – Николо Дзаниоло, получи тежка контузия

20-годишният футболист неуспешно се изправи срещу Адриен Рабио и Матейс де Лигт. Заноло напусна терена със сълзи, защото се очаква възстановяването да отнеме поне шест месеца. Така участието на Дзаниоло в мачовете на италианския национален отбор на Евро 2020 остава под въпрос.

Италианецът очаква операцията, след която ще стане известно със сигурност колко време ще продължи рехабилитацията.
Припомняме, че Дзаниоло премина в Рома от Интер през лятото на 2018 година. През август миналата година Рома удължи договора му до 2024 година. Според новия договор заплатата на 20-годишния полузащитник е увеличена до 2,5 милиона евро на сезон.

Както вече стана ясно, Рома е на пета позиция в класирането на Серия А. На 16 януари римляните ще проведат среща за Купата на Италия, като се изправят срещу Парма, а три дни по-късно те ще се състезават в първенството с Генуа.