Ювентус предлага сделка на италианските власти за наказанието
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Ювентус ще направи предложение да плати глоба, както и да му бъдат отнети още 2 или 3 пункта от актива им

От Ювентус ще предложат сделка на италианските футболни власти заради финансовите им нарушения, коментира източник от клуба пред “Ройтерс”. Изслушването по повдигнатото обвинение за нередности при изплащането на възнагражденията на футболистите на торинския гранд пред съда на Италианската футболна федерация бе преместено за 6 юни (вторник), добави източникът, като първоначално то трябваше да бъде проведено на 15 юни.

Изслушването ще бъде важен опит за най-успешния италиански отбор да изчисти своята репутация преди края на кампанията в Калчото.

Няколко издания на “Ботуша” вече твърдят, че във вторник Ювентус ще направи предложение да плати глоба, както и да му бъдат отнети още 2 или 3 пункта от актива им през настоящата кампания в добавка на десетте, които така или иначе вече му бяха отнети заради проблеми със счетоводството. Ако това се случи, “бяло-черните” ще завършат на седмо място в крайното класиране на калчото, която приключва през уикенда, и ще се класират за участие в Лигата на конференциите през следващия сезон.

При всички положения, обаче, европейската централа УЕФА ще наложи наказание на Ювентус по казуса и участието на клуба в турнирите на Стария континент през следващия сезон е под сериозна въпросителна, смятат медиите на Апенините.