Ювентус призна: Искахме Гуардиола
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Президентът на „старата госпожа“ Андреа Аниели разкри, че в ръководството на клуба е имало разговори за привличането на Пеп Гуардиола.

Испанецът се радва на успешен период в Манчестър Сити, където за 4 сезона спечели два пъти Висшата лига, както и няколко от местните купи. Наказанието от УЕФА, обаче вади отбора от Европейските клубни турнири за период от две години и може да накара каталунеца да потърси друго бъдеще за себе си. Такава надежда имат и босовете на Ювентус.

„Ще бъде богохулство да кажем, че не искаме Пеп. Когато някой е доволен от работното си място, то ние трябва да приемем, че трудно може да го доведем при нас“ – коментира темата Аниели.

„На този етап сме щастливи от Сари. Имаме план за 3 години, по който работим.“ – продължи спортният директор.

„Първата част на сезона беше добра, водихме в класирането и спечелихме групата си в Шампионската лига. Дали е успешен сезона, ще можем да кажем през май“ – завърши италианеца.

Гуардиола вече покори 3 от най-големите 5 първенства. Той спечели титлите на Испания, Германия и Англия. Много логично е следващата му стъпка да бъде отбор от Серия „А“ или френската лига. Ювентус перфектно се вписва във профила на отборите на Пеп. На този етап обаче, всичко е в сферата на спекулациите.