Ювентус се надява да привлече Хари Кейн след провала на Тотнъм в ШЛ
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Ювентус има амбиции да привлече звездата на Тотнъм Хари Кейн. Ръководството на торинци иска капитанът на Англия да изгради партньорство с Кристиано Роналдо, твърдят медиите в Италия.

Снощи Тотнъм бе елиминиран от Шампионската лига от РБ Лайпциг след загуба с 0:4 общ резултат, а класирането на лондончани в турнира за следващия сезон през Висшата лига изглежда все по-малко вероятно. Италианският гранд Ювентус се надява, че това ще бъде фактор за примамването на Кейн за трансфер в Торино.

Клубът иска Кейн да бъде новият Карим Бензема за Роналдо – номер 9, който може да гарантира голове на Ювентус, като същевременно позволява на португалската звезда да играе с повече свобода, пресъздавайки връзката си с французина от периода си в Реал Мадрид, твърди Тутоспорт.

Ювентус се надява да привлече Хари Кейн след провала на Тотнъм в ШЛ 1

В информацията на медията се добавя, че клубът има желание да “вдигне летвата”, за да подпише с Кейн, като генералният мениджър Фабио Паратичи го включва в списъка с възможни нови попълнения за следващия сезон.

Носят се слухове, че Юве търси нов нападател, за да осигури конкуренция както за Роналдо, така и за Пауло Дибала. Тутоспорт твърдят, че те също така следят нападателя на ПСЖ  Мауро Икарди, който се представя силно на “Парк де Пренс” след присъединяването си от Интер през този сезон.

Отборът на Ювентус, който спечели Серия А през последните осем сезона, би могъл да предложи на Кейн шанс да спечели трофеи. 26-годишният нападател по-рано заяви, че е щастлив в Тотнъм, докато те продължават да се подобряват като клуб.

Хари Кейн вкарал 181 гола в кариерата си в Тотнъм, като в момента работи по възстановяването си от контузия в коляното, която получи в началото на годината в двубой от Висшата лига срещу Саутхемптън.

Ювентус се надява да привлече Хари Кейн след провала на Тотнъм в ШЛ 2

“Шпорите” имат доста проблеми през този сезон, като без Кейн са доста по-слаби в нападение. Английската звезда е вкарал 17 гола във всички състезания през този сезон преди контузията си, като 11 са във Висшата лига и шест в Шампионската лига.