Ювентус върна усмивките на феновете с класика срещу Болоня
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Бианконерите" сложиха край на серия от пет мача без победа

Ювентус записа класическа победа с 3:0 в домакинството си на Болоня в среща от 8-ия кръг на Серия А. Това бе първи успех за “старата госпожа” от пет мача насам, като даде положителен старт на месец октомври за хората на Масимилиано Алегри.

Юве се представи доста по-силно в сравнение с мачовете през септември, като бе ефективен в предни позиции и доста по-стабилен в защита. Сухата мрежа за “старата госпожа” бе първа от успеха с 2:0 срещу Специя у дома на 31 август. Попаденията за тазвечершния успех реализираха Филип Костич, Душан Влахович и Аркадиуш Милик.

“Старата госпожа” имаше трудни начални минути, като тимът на Алегри бързо губеше топката. Все пак с всяка изминала минута домакините ставаха по-опасни. Така се стигна до 24-ата, когато Влахович и Костич комбинираха и последният прати топката в мрежата за 1:0.

Малко след вратарят на Болоня Лушак Скорупски направи чудесно спасяване, предотвратявайки попадение на Милик. До края на първото полувреме темпото на игра не бе високо, а Юве задържа аванса си.

В 59-ата минута Ювентус реализира второ попадение. Душан Влахович се разписа с глава след асистенция на Маккени.

В 62-рата минута Аркадиуш Милик сложи точка на спора. Полският нападател отправи мощен удар от воле от 20-на метра и не остави шансове на вратаря на гостите – 3:0.

Към края на двубоя на “Алианц Стейдиъм” Леандро Паредес нацели гредата. Друго попадение в двубоя не падна, така че Юве се поздрави с класически успех преди домакинството на Макаби Хайфа в Шампионска лига в сряда.