Ювентус взе своето срещу Болоня и подгони лидера Милан
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Бианконерите" вече са на 7 точки от лидера Милан, като Юве има мач по-малко

Ювентус записа победа с 2:0 при домакинството си на Болоня в двубой от 19-ия кръг на италианската Серия А. “Бианконерите” вкaраха по едно попадение през двете полувремена чрез Артур и Уестън Маккени. С този успех тимът на Андреа Пирло се доближи на седем точки до лидера Милан, който е с мач повече.

В 10-ата минута Ювентус имаше първата си добра възможност да открие резултата, но ударът на Маккени с глава мина покрай вратата. Пет минути след това домакините откриха резултата след изстрел на Артур, който рикошира в защитник на Болоня и вратарят на гостите нямаше как да се намеси – 1:0.

В 28-ата минута Скорупски се намеси чудесно при удар на Роналдо, след което спаси и добавката на Бернадески. Четири по-късно Куадрадо отправи мощен удар, но в аут. Малко преди края на полувремето Ювентус имаше нов шанс за гол, но този път Данило пропусна. Възпитаниците на Андреа Пирло доминираха тотално през първото полувреме, но се прибраха на почивка само с гол аванс.

Три минути след подновяването на играта Войчех Шчесни демонстрира страхотен рефлекс и запази аванса на “бианконерите”. В следващите минути Болоня бе по-опасния отбор и създаде шансове за гол, но Бароу, Орсолини и Сансоне не успяха да се разпишат.

В 71-вата минута Уестън Маккени предреши крайния изход на мача, след като се разписа с глава след центриране от корнер – 2:0.

180 секунди по-късно американският халф имаше възможност да вкара втория си гол в мача, но този път Скорупски спаси. В 86-ата минута вратарят на гостите отрази и удар на Рабио от границата на наказателното поле, а в края на мача Скорупски разочарова и Кристиано Роналдо.

След тази победа, тимът на Юве събра 36 точки и се завърна в Топ 4, докато Болоня остана на 13-ата позиция с 20 пункта.