Ювентус взе своето срещу СПАЛ, Роналдо с нов гол и рекорд
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Ювентус спечели гостуването си на СПАЛ с 2:1 в мач от 25-ия кръг на италианската Серия “А”. Двубоят се игра на “Стадио Паоло Маца” като ще се запомни и с рекорда на Кристиано Роналдо, който вкара в 11-ти пореден двубой за ‘Старата госпожа’ в Серия “А”.

Маурицио Сари заложи на схема 4-3-3 като Куадрадо, Дибала и Роналдо действаха в нападение. В халфовата линия на шампионите нямаше изненада и Матюди, Бентакур и Рамзи си партнираха. СПАЛ също бе в постройка 4-3-3 като Петаня водеше нападението на тима.

Кристиано Роналдо отново нямаше как да бъде спрян да бележи. Португалецът откри резултата в 39-та минута, с което стана първият футболист в историята на тима, който бележи в 11 поредни мача в италианския шампионат. Иначе Кристиано вкара още в 5-ата минута на двубоя, но голът бе отменне заради засада при атаката.

Петнадесет минути след началото на втората част, Аарън Рамзи удвои аванса на Ювентус и предреши крайния изход на мача. СПАЛ обаче показа характер и се върна в двубоя. Домакините си спечелиха дузпа, като в 79-ата минута Андреа Петаня отбеляза за 1:2.

Ювентус обаче не позволи на своя съперник да изравни резултата. Кристиано пък можеше да вкара още един гол в двубоя, но в 85-ата минута оцели гредата от пряк свободен удар. Главният съдия даде 6 минути продължение на двубоя, в което попадение на падна и Юве си тръгна с важен успех от “Стадио Паоло Маца”.