google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Бианконерите" не успяха да задминат Рома или Аталанта в класирането

Ювентус спечели гостуването на Удинезе с резултат 1:0 в среща от последния кръг на Серия А. Единственото попадение в мача вкара Федерико Киеза с прецизен удар в 68-ата минута. За италианския национал това бе едва втори гол през сезона.

С този резултат Юве сложи край на серия от две поредни загуби в първенството. Тимът на Масимилиано Алегри ще съжалява за пропуснатите точки през миналата седмица, след като остана извън топ 6 и се задоволи със седмото място и участие в Лига на Конференциите, ако УЕФА не извади “бианконерите” от Европа.

Ювентус изигра силен мач на “Дачия Арена” и бе по-добрият тим, така че заслужено стигна до успеха. Торинският гранд направи майсторска атака в 56-ата минута, като Локатели комбинира с Киеза в наказателното поле и офанзивният футболист с техничен удар вкара за 0:1. Удинезе не успя да затрудни опонента си до края на двубоя и завърши сезона с поражение, като остана с 46 точки на 12-ата позиция в таблицата.

Отборите на Аталанта и Рома спечелиха мачовете си в последния кръг и финишираха пред “старата госпожа”. Рома стигна до драматична победа с 2:1 над Специя, като Пауло Дибала вкара от дузпа в края, за да прати “вълците” с точка над Ювентус в класирането. Аталанта пък разгроми Монца с 5:2 у дома и зае петата позиция, събирайки 64 точки – два пункта повече от “старата госпожа”.