Южняшка страст преди свети Валентин – Наполи повали Юве
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Капитанът на неаполитанците Лоренцо Инсиние реализира своя гол номер 100 за тима

С гол на Лоренцо Инсиние вдъхновеният Наполи надделя над шампиона Ювентус с 1:0 и свали поне малко от тежестта, стоварила се върху плещите на наставника на тима Дженаро Гатузо.

Капитанът на южняците бе точен от дузпа след половин час игра, след като системата ВАР постанови, че бранителят на Бианконерите Джорджо Киелини е ударил Амир Рахмани по главата.

Статистиците пък побързаха да отбележат, че Инсиние става едва 7-ият игра на Наполи, успял да реализира 100 гола за клуба и първият, роден в Италия.

Успехът позволи на Наполи да iизпревари по голова разлика римските Рома и Лацио и се доближи само на две точки зад заемащия трета позиция Юве.

Това бе първата реално изиграна среща между съперниците през този сезон.

Както е известно, мачът на “Алианц Стейдиъм” в Торино от есенния полусезон беше отменен, а след това отложен за по-късна дата и все още не се е провел.

Това стана вследствие на решението на южняците да не пътуват на север за двубоя поради кризата, породена от коронавируса.

Първоначално местните лига и федерация присъдиха служебна победа с 3:0 за Юве и наказание от минус една точка за Наполи, но бившият клуб на Диего Марадона обжалва пред Италианския олимпийски комитет и спечели.

Така домакинството на “бианконерите” все пак ще бъде изиграно, но не се знае кога точно. Междувременно, през миналия месец “Старата госпожа” спечели Суперкупата на Италия с успех с 2:0 именно срещу този съперник.

НАПОЛИ – ЮВЕНТУС 1:0 (1:0)
ГОЛМАЙСТОР: 1:0 Лоренцо Инсиние (31-дузпа)

Наполи: Мерет, Ди Лоренцо, Рахмани, Максимович, Руи, Бакайоко, Зиелински (65 – Елмас), Политано (64 – Руис), Инсинье (88 – Лоботка), Лосано, Осимен (75 – Петаня)

Ювентус: Шчесни, Куадрадо (46 – Сандро), Де Лихт, Киелини, Данило, Бернардески (63 – Маккени), Бентанкур (72 – Кулушевски), Рабио, Киеза, Мората, Роналдо