За 111-и път – Ботев кръстосва шпаги с Локо за честта на Пловдив
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Тази вечер ще станем свидетели на 111-ото издание на страстното пловдивско дерби. Един срещу друг се изправят Ботев и Локомотив, а това винаги гарантира куп емоции и нерядко драматични развръзки.

Любопитно е да се отбележи, че статистиката сочи пълно равенство в срещите до този момент.

Двата тима имат в актива си по 39 победи, 32 мача са завършили наравно, а на всичко отгоре и головата разлика е равна – 130:130.

За да бъдем съвсем обективни трябва да допълним, че двата отбора имат по една служебна победа с 3:0, а на два пъти дербито се игра извън Пловдив.

На 16 март 2014 година Ботев стигна до победа с 2:1 в мач игран, на националния стадион “Васил Левски”, а преди два сезона двубоят, състоял се на стадион “Лазур” в Бургас приключи наравно – 1:1.

Старши треньорът на Ботев Ферарио Спасов има само една въ­просителна около съста­ва си. Той ще умува до по­следно дали да заложи на Атанас Илиев или Антонио Вутов на върха на атаката.

В случай, че доскорошният футбо­лист на Монтана поведе нападението, Вутов ще бъде върнат в халфовата линия.

Наказа­н е Джонатан Перейра.

Наставникът на Локо Пловдив Бруно Акрапович най-вероятно ще за­ложи на единайсеторката, надиграла Лудогорец в двубоя за Суперкупата.

С проблеми бе Петър Витанов, който бе сменен срещу разградчани заради спукана глава и проблем с окото след сблъсък с Анисе. Той обаче вече се чувства добре и ще е на линия за дербито.

Акрапович отново ня­ма да води тима от ска­мейката, тъй като ще изтърпи и втория си мач наказание.

“Няма проблем да седна на трибуните в Коматево”, заяви обаче боснен­ският специалист.