За историята: Бойкот на мач от плейофите в NBA!
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Баскетболистите на Милуоки Бъкс направиха нещо невиждано в американската NBA. Те решиха да бойкотират 5-ия мач от серията срещу Орландо Меджик и не излязоха да играят. Причината – знак на простест срещу бруталните действия на полицията през последните дни в САЩ.

Двадесет и девет годишният Джейкъб Блек беше прострелян в неделя следобед пред очите на трите си деца (момчета на 3, 5 и 8 години), докато се опитвал да сложи край на спор между две жени. “Вълшебниците” проведоха своята загрявка в залата, докато баскетболистите на Милуоки бяха в съблекалнята си. Четири минути преди началото на мача баскетболистите на Орландо също се прибраха в съблекалнята и оставиха единствено съдиите на паркета.

Бойкотът на мач от НБА е невиждана, изненадваща и нова ситуация за Лигата. Има голяма вероятност това да предизвика верижна реакция и да се случат други подобни ситуации в следващите дни. Милуоки има аванс от 3:1 победи в серията срещу Орландо, но предстои да видим какво рещение ще вземе лигата за действията на Милуоки Бъкс.

Шестият мач от сблъсъка между двата тима е предвиден да се проведе на 28 август. Възможността за бойкот беше обсъдена на двубоя между отборите на Торонто и Бостън, който е първи от серията.