google новини лого Последвай ни
Добави коментар

В европейския футбол има двама футболисти, които доминират в последните 15 години. Това са Лионел Меси и Кристиано Роналдо. Конкуренцията между тях на клубно ниво е жестока, а ние сме щастливци, че все още продължаваме да се наслаждаваме на тяхната футболна магия.

Приключи ли ерата на двамата и конкуренцията помежду им? Това е големият въпрос след унижението, което Меси и неговите сътборници в Барселона преживяха в снощния 1/4-финален мач в Шампионска лига срещу Байерн Мюнхен, спечелен от немския шампион с 8:2. Аржентинецът бе бледа сянка на себе си и не успя да затрудни Байерн почти с нищо.

Роналдо също вече е аут от турнира, след като неговият Ювентус бе отстранен от Олимпик Лион на 1/8-финалите. Португалецът вкара 2 гола за успеха с 2:1 в реванша, така че не трябва да бъде винен за отпадането на “старата госпожа”.

Но все пак историята говори – сезон 2019/2020 в Шампионска лига се оказва първият от кампанията 2005/2006 насам, в който нито един измежду големите супер звезди на футбола през 21 век Меси и Роналдо няма да вземат учстие на полуфинал в турнира.