За първи път от почти 30 години в Барселона няма “десетка”
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Ансу Фати носи номера през последните няколко години, въпреки че няма да го направи този сезон. 20-годишният играч се присъедини към отбора на Брайтън под наем, така че отстъпи номера на емблематичната си фланелка.

Когато някой бъде запитан да назове номер на фланелка на Барселона, доста голяма част от хората вероятно ще посочат №10. Цифрата е емблематична за каталунците, след като много топ играчи са я носили през годините, а най-забележителният пример е Лионел Меси, който пое “десетката” от Роналдиньо.

Ансу Фати носи номера през последните няколко сезона, и няма да го направи през настоящата кампания. 20-годишният играч се присъедини към отбора на Брайтън под наем, така че отстъпи номера на емблематичната си фланелка.

Нито един от новите в каталунската столица също не е избрал да вземе №10. Жоао Кансело ще носи 2, докато Жоао Феликс е избрал фланелката с номер 14. По този начин “десетката” ще остане незаета поне през първия полусезон.

Това е първият път, когато Барселона няма номер 10 в състава си от сезон 1995/96, когато влезе в сила стандартизацията на номерата в Ла Лига.