google новини лого Последвай ни
Добави коментар

26-кратният шампион на България Левски се намира в тежко финансово положение. На този етап не е ясно как “сините” ще стъпят на краката си. Очаква се повече подробности за състоянието на столичани да има в петък, за когато е насрочено общото събрание на клуба. На него ще бъдат дискутирани всички наболели въпроси. На събранието главният акционер на клуба Наско Сираков официално ще стане собственик на Левски и най-вероятно ще изложи своите виждания за излизане от кризата.

За момента се обсъждат четири варианта за справяне с кризата, пише Spotal.

Ето какви са вариантите:

Вариант 1: Левски да продължи да съществува като намери собственици и спонсори, които да ги издържат.

Това е огромното желание на всички левскари, които от началото на 2020 г. направиха и невъзможното за спасението на любимия си клуб.

Вариант 2: Левски да стартира от аматьорските нива на родния футбол.

Този вариант не е никак приемлив, но ако не се намери финансиране, е възможно  да се стигне до него. Феновете на клуба показаха, че е възможно отборът да се издържа чрез тях до влизането на клуба в efbet Лига. Положителното на този вариант е, че столичани няма да се нуждаят от бюджет в порядъка на 10-15 млн. лв. за период от поне 2-3 години, като по този начин ще се изчистят част от натрупаните дългове на отбора.

Вариант 3: Създаване на нов клуб, който да започне от най-долното ниво на българския футбол.

Вариант 4: Левски да вземе лиценза на Септември, ако столичният тим се пребори за място в елита в баража с Царско село.

За момента няма официална позиция по тази тема за използване на лиценза на Септември, но подобни твърдения се спекулират от известно време. Този вариант обаче е неприемлив според голяма част от феновете на Левски и надали ръководството на “сините” ще успее да ги убеди, че това е правилният път на развитие на клуба.