Задава се истинско треньорско домино
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Редица европейски грандове се оглеждат за нови треньори

Изявлението, което Антонио Конте направи по адрес на футболистите си в Тотнъм може да предизвика същинско треньорско домино.

По всяка вероятност италианският специалист ще бъде освободен от своята длъжност като се очаква поста му да заеме Райън Мейсън.

Конте обаче едва ли ще остане дълго без отбор, тъй като по данни на Кориере дело Спорт интерес към него проявява италианския гранд Рома. Треньор на “вълците” в момента е Жозе Моуриньо, към когото също не липсват оферти.

Отборите, които проявяват най-голям интерес към португалеца са Пари Сен Жермен и Реал Мадрид. В случай, че от “кралския клуб” убедят Моуриньо да поеме тима, това ще позволи на настоящия треньор Карло Анчелоти да приеме поканата да стане национален селекционер на Бразилия.

Анчелоти е основен кандидат за заместник на Тите, който се провали в опита си да вдигне световната титла с Бразилия на първенството в Катар. Днес спортният журналист Фабрицио Романо сподели, че вратарят на Манчестър Сити Едерсон е провел разговор с бразилските футболисти, близки до Анчелоти. По неговите думи можем да смятаме, че назначението на италианеца като селекционер на “селесао” е въпрос на време.

“Говорих с Каземиро, Винисиус и Милитао и смятам, че има огромна възможност Карло Анчелоти да стане селекционер на Бразилия”, сподели футболиста.

“Ние ще се опитаме да отстраним Реал Мадрид от Шампионска лига, за да може това да се случи възможно най-бързо”, добави Едерсон с насмешка.

Най-вероятно треньорското доминото, което очакваме обаче няма да започне през паузата за квалификациите за Евро 2024, така че единственото, което ни остава е да следим събитията, които предстоят да се случат.