google новини лого Последвай ни
Добави коментар

След като стана ясно, че боецът в леката категория на UFC Тони Фъргюсън ще се изправи срещу Джъстин Гейджи в главната битка на събитието UFC 249 заканите и обидите не закъсняха. В понеделник бе обявено, че Фъргюсън ще се изправи срещу Гейджи за временната титла в леката категория а победителят между тях ще излъчи официален претендент за битка с шампиона Хабиб Нурмагомедов. Нурмагомедов се намира в Дагестан и поради редица обстоятелства около мерките за сигурност срещу Коронавируса в Русия и бившите съветски сателити, боецът не може да излети за участие в мача.

Междувременно Тони пусна видео, в което заяви, че не се интересува срещу кого ще се изправи на 18-ти април.

“Не знам какво точно искам да направя. Знам, че когато хората говорят за битката, се усмихват. Няма значение кой е срещу мен. Това е състезание. Ще изляза и ще си свърша работата по възможно най-добрия начин. Щях да сритам задника на Хабиб, но той вече не е в картинката. Срещу мен излиза Джъстин Гейджи. Ще го изпраскам толкова силно, че на пича ще му се привидят звезди.”

Фъргюсън направи и интересно изявление, в което заяви, че счита Хабиб Нурмагомедов и Конър Макгрегър за бойци, които вече са извън играта и предстои единствено официализиране на тяхното “пенсиониране” :

“Няма да адресирам нищо към Хабиб или Конър. До колкото разбирам тези двамата са се пенсионирали. Просто трябва официално да се оттеглят. Това им го бях казал отдавна. Това е спорт за истински мъже. А те са просто две путки.”

През последните месеци Тони тренира изключително целенасочено за бой с Нурмагомедов, който има специфичен стил за водене на битката, изключително силни аспекти в бората, клинча и работата на земя. Въпросът дали наистина Фъргюсън е готов за един съвършено различен атлет ще висят във въздуха поне до 18-ти април. Самият Гейджи изглежда уверен в способностите си да изненада Тони и заяви че го чакат тежки моменти в клетката:

“Когато тренирам за двубой, ходя на специално място всеки ден. Не скатавам. Събуждам се само с една цел в ума си: да бъда по-добър от вчера. Колкото повече дни подред можеш да правиш това, толкова по-подготвен ще бъдеш. За мен това винаги е било война на психиката. Увереността е огромна там. Ако не си подготвен, не може да бъдеш уверен – или поне не толкова, колкото трябва да бъдеш.”

След изясняването на файткартата стана ясно, че организацията ще създаде прецедент в историята си като организира мачовете на частен остров. Впоследствие се появиха и снимки от мястото, което се очаква съвсем скоро да бъде анонсирано официално от Уайт. Става въпрос за казино „Тачи Палас Рисорт“, което се намира на територията на резерват принадлежащ на местното население от племето Тачи-Йокут.

Ето мястото, където ще се проведе UFC 249

Самият Уайт увери че са взети всички необходими мерки за сигурност и дори заяви, че мястото на двубоите е по-сигурно от домовете на феновете и неговата собствена къща:

“Всеки който е на това събитие ще бъде на много по-сигурно място, от всеки който си стои у дома. Ще имат достъп до най-добрите медицински грижи, най-добрите лекари, най-доброто медицинско обслужване, което може да съществува. Там ще е по-сигурно и от моя дом. Това ви го гарантирам.Правим и невъзможното, за да подсигурим здравето на всеки по време на събитието. Консултираме се с нашия доктор, д-р Дейвидсън, който се консултира с много други доктори. Както вече казах, здравето и сигурността не само на атлетите, но и на комисията, на реферите, на съдиите, на моя екип – на мен самия – уверяваме се, че за всеки ще е безопасно.Всеки го е страх да бъде пръв,” обясни Уайт. “Реалистично погледнато единствения, освен мен, който не го е страх е Винс Макмеън. Винсе изобщо не е спирал. Той намира решения – без публика и прави всичко възможно неговите хора да са в безопасност. Всеки го е страх да бъде пръв. В момента ни трябва лидерство. Трябват ни хора, които да намират решения. Да се криеш у дома си не е решение. Разбирам го, трябва да го прави. Следваме всичко, което ни казват, но на какъв етап трябва да започнеш да се връщаш към нормалния живот? Ако държиш хората твърде дълго в дома им, без забавления, хората ще почнат да губят разсъдъка си. Трябва да започнем да измисляме решения… и точно това правим. Ще държим всички в безопасност”, заяви Уайт.