Започна Ролан Гарос – Рафаел Надал е големият фаворит на Efbet
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Надал е под номер 3 в схемата, може да срещне Джокович на 1/2-финалите

Ролан Гарос 2021 е готов да развълнува феновете – вторият турнир за годината от Големия шлем стартира официално днес с началото на мачовете от основната схема при мъжете и жените. Рафа Надал е основният кандидат за спечелването на турнира според букмейкъра Efbet, като Новак Джокович е вторият фаворит в надпреварата във френската столица. Що се отнася до Роджър Федерер – швейцарският Маестро няма особено лесен път, а това не е и предпочитана от него настилка. На 1/4-финалите може да го видим срещу Джокович и евентуално да триумфира срещу сърбина би било практически невъзможно на клей.

Рафаел Надал все още иска да бъде крал в Париж

Тринадесеткратният шампион на турнира Рафаел Надал е в долната част на схемата. Той е поставен под номер 3 и е в половината на Новак Джокович. След Алексей Попирин в първи кръг, един между Юго Гастон и Ришард Гаске ще бъде негов съперник във втори кръг, а малко след това го дебне Яник Синер – играчът, който най-много го затрудни миналия сезон на червени кортове. След Синер, Надал може да се изправи срещу Андрей Рубльов или Джокович. Без съмнение, Рафа Надал е големият фаворит и коефициентите в Ефбет го доказват – ставката за Надал да триумфира за 14-ти път в Париж е 1.90 коеф.

Новак Джокович ще се опита да спечели втора титла на Ролан Гарос

От само себе си се разбира, че Новак Джокович ще бъде напълно мотивиран да се справи добре на тазгодишното издание на Откритото първенство на Франция. 34-годишният тенисист е само на две титли от рекорда от рекорда за всички времена 20 титли (държан съвместно от Роджър Федерер и Рафаел Надал в момента), така че Париж предлага чудесна възможност да се доближи до тях. За пореден път той също се опитва да стане първият човек в Оупън Ерата, спечелвайки всеки шлем поне два пъти. Но докато Джокович може да е световен номер 1 и първи в схемата той със сигурност не е най-големият фаворит за титлата на Ролан Гарос.

Другите фаворити на Ролан Гарос при мъжете

В долната половина основната пречка на Александър Зверев по пътя към четвъртфиналите пък е Роберто Баутиста Агут. Хипотетично, разбира се, там ще срещне Доминик Тийм – финалист през 2018 и 2019, но с баланс от три победи и три поражения на клей този сезон.

В горната част на схемата е поставеният под номер 2 Даниил Медведев, който все още без успех в Париж. Предизвикателството в първия кръг за него е Александър Бублик, който прави страхотен сезон

Шампионът от 2009 г. Роджър Федерер, който открива турнира си срещу квалификант и може да се изправи срещу Марин Чилич във втория кръг. Предвижда се Федерер да играе с Тейлър Фриц (или по-вероятно Доминик Кьопфер) в третия кръг, последван от Матео Беретини в четвъртия. Не много обаче биха очаквали, че швейцарецът ще стигне дотам, като се има предвид представянето му в Женева миналата седмица.