google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Само кръг след старта на Премиър Лийг в съблекалнята на Тотнъм – съперникът на Локомотив (Пловдив) в Лига Европа, се усеща високо напрежение.

“Виновникът” за създалата се ситуация, разбира се, носи познато име – Жозе Моуриньо, който преди няколко години потъпка нереходните ценности в английския футбол, провъзгласявайки се за Специалния.

След като миналия сезон започна да съсипва сътвореното от Маурисио Почетино, извел Шпорите до финал в Шампионската лига, през лятото бившият преводач на Боби Робсън опита да спечели време пред феновете на тима от северен Лондон, заявявайки че този сезон Тотнъм ще покаже съвсем различно лице…

Моуриньо обаче трябваше бързо да си припомни, че разбиранията му за неговия анти-футбол, са ефективни, почти колкото мерките против разпространението на коронавируса по българските стадиони.

Вдъхновеният Евертън на Карло Анчелоти му изнесе показен урок още в първия уикенд на първенството, поставяйки под сериозна въпросителна способностите на Жозе да подобри класирането на Хотспър.

За беда на вечно мрънкащия Жозе повечето от асовете на Спърс вече открито започнаха да надигат глас срещу него.

Медиите на Острова твърдят, че нарастващият списък недоволни от методите на работа на португалеца се оглавява от английския национал Деле Али, който е направо бесен от “дежурното” си изваждане от игра малко след средата на второто полувреме.

Някои издания дори прогнозират, че е възможно да се стигне дори до раздяла с Моуриньо, тъй като той вече е загубил доверието на тримата лидери в съблекалнята – Хари Кейн, Уго Лорис и Тоби Алдервайрелд.

Към тях, разбира се, може да бъде добавен и закупеният за 62 милиона от Олимпик Лион Тангуй Ндомбеле, който според запознати вече е загубил надежда, че може да играе основна роля в Тотнъм.

След загубата от Евертън Моуриньо опита да обясни защо Ндомбеле не получава достатъчно шансове. “Тангуй работи здраво в тренировките, но…, заяви португалецът без дори да завърши изречението.

Играчите на Тотнъм не понасяли двуличието на наставника си, както и непрекъснатите му опити да се опрадава с играчите – нещо, което т. нар. Специален правеше във всички клубове, които ръководеше.

Предстои да видим какво ще се случи, но не е за пренебрегване фактът, че Моуриньо вече е втори в своеобразната класация за най-вероятен следващ уволнен мениджър, отстъпвайки “лидерската” позиция на Дейвид Мойс…