Започнаха изслушвания по предполагаемите нарушения на Ювентус
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
На "Ботуша" дадоха ход на предварителни изслушвания, след които ще стане ясно дали ще има процес по обвиненията срещу отговорни фактори в Ювентус

Съдия в Торино вече започна предварителните изслушвания на бившия президент на “старата госпожа” – Андреа Аниели, както и още 11 души от клуба, след което допълнително ще бъде преценявано дали трябва да бъдат изправяни пред италианския съд по обвиненията във фалшиво счетоводство на един от грандовете на “Ботуша”, информираха местните медии.

В първия ден от заседанието, което се проведе при закрити врата, се разгледаха чисто процедурни въпроси. Очаква се изслушването да продължи през следващите няколко месеца, след което съдия Марко Пико ще реши дали да свика процес. Миналия декември прокурорите поискаха да изпратят всички обвиняеми на съд, след като разследваха клубното счетоводство и ходовете, направени на финансовите пазари през последните три години.

Прокуратурата в Торино твърди, че от Юве са подценили сериозно своите финансови загуби за три сезона – 2018-19, 2019-20 и 2020-21. Те проучват стойностите, приписвани на трансферите на играчи и дали, както беше посочено, заплатите са били пожертвани по време на пандемията от КОВИД-19 или просто са отложени. “Бианконерите” отрекоха да са извършили каквито и да е било нарушения и заявиха, че счетоводството им е абсолютно в съответствие с изискванията.