Заслужи си новия договор!
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Конър Галахър определено трябва да бъде възнаграден с нов контракт.

Полузащитникът Конър Галахър беше на ръба на напускането на Челси през лятото, като клубът изглежда нямаше против отдаването под наем или продажбата на играча.

Новият мениджър на “сините” Маурисио Почетино обаче беше фен на халфа и успя да затвърди мястото му в отбора.

Сериозен интерес към Галахър имаше от страна на Тотнъм, но в крайна сметка до акостирането на футболиста при “шпорите” не се стигна.

Оттогава Конър се превърна в неразделна част от отбора на Почетино и може би един от лидерите на Челси досега.

Англичанинът започна всеки мач от Висшата лига през тази кампания и участва през всичките 90 минути в 10 от 12-те срещи на “сините” в лигата.

Челси похарчи общо 237 милиона евро за Енцо Фернандес и Мойсес Кайседо, но Галахър, който понякога слагаше и капитанската лента, беше най-впечатляващият от тримата досега.

Разбира се, играта на англичанина беше подпомогната от защитата на южноамериканската двойка зад него, но енергията и упоритостта на Галахър бяха от решаващо значение за Почетино, особено в големите мачове.

Галахър олицетворява успехите на Челси срещу по-големите отбори през тази кампания. Полузащитникът има основна роля в стила на високо темпо, което Почетино приложи срещу Манчестър Сити и Арсенал.

Може да се каже, че Конър Галахър е най-важният играч на Челси през тази кампания, а стилът, който е налаган от новия треньорски щаб, е просто невъзможен без английския играч.

В резултат на това Галахър заслужава да бъде възнаграден с нов договор на “Стамфорд Бридж”.