google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Сините" без Кристиан Макун срещу вечния противник

Един от представящите се доста добре футболисти на Левски в последните мачове – Кристиан Макун, е под въпрос за сблъсъка срещу ЦСКА в събота. Защитникът не е взе участие в двубоите за националния отбор на Венецуела поради причината, че има здравословен проблем.

В четвъртък Макун се прибира обратно в София и ще мине обстойни медицински прегледи, като ще стане ясно реалното му състояние. Липсата му за Вечното дерби ще бъде неприятна новина за наставника на тима Станислав Генчев.

Дори прегледите да покажат, че Крис Макун все пак е в добра кондиция, бранителят почти сигурно няма да бъде сред титулярите в двубоя с ЦСКА. Макун ще има на разположение само една тренировка в петък, за да се подготви за сблъсъка срещу “армейците”.

Венецуела изигра 2 срещи от световните квалификации, като първо направи 1:1 срещу Аржентина при много тежки условия на тревното покритие, а след това загуби от Парагвай с 1:2. И в двата двубоя Макун бе на резервната скамейка, но не записа нито една минута.

За тима на Левски, Кристиан Макун има 4 мача този сезон, като е вкарал 1 гол. Той се разписа при домакинския успех с 2:1 над Арда на 29-ти септември.